Opel Astra GTC – Pret in Romania

Suntem de acord, sper, ca noul Opel Astra GTC este cel mai frumos hatchback compact, in 3 usi, la momentul actual. Inca o lectie de design care vine, culmea, chiar de la un constructor german.

V-am aratat masina, de mai multe ori chiar, si mereu ne-am intrebat cat costa in Romania. Ei bine, acum avem un raspuns, noul Opel Astra GTC este disponibil la dealerii Opel. Adica poate fi comandat, insa nu stiu daca sunt deja exemplare disponibile pentru drive -test. O sa fiti putin surprinsi de pretul de pornire, eu am fost, dar trebuia sa ne asteptam la asta.

Opel Astra GTC art1 Opel Astra GTC   Pret in Romania

Daca primul Astra GTC a fost un experiment, care s-a dovedit extrem de reusit, aceasta noua generatie are succesul garantat inca de la inceput. In primul rand din cauza designului, dar si a platformei reusite, adaptate pentru sportivitate fata de ce gasim pe Astra in 5 usi.

Asadar, pretul de pornire al noii generatii Opel Astra GTC este de 18.990 euro, pentru motorizarea de 1,4 litri, benzina, turbo, cu 120 CP. Pare mult, nu? Mie mi s-a parut initial destul de mare pretul asta. Este cu aproape 2.000 euro mai mare fata de o Astra in 5 usi, cu aceeasi motorizare.

Opel Astra GTC art2 Opel Astra GTC   Pret in Romania

Insa, este la fel de adevarat ca pe cei de la Opel ii costa destul de mult productia acestei model, care este destul de departe de a fi doar o versiune a Astrei in 5 usi. Este mai mult un model aparte, la nivelul elementelor de design. Opel spune ca in ceea ce priveste designul elementelor exterioare, doar carcasele oglinzilor si antena sunt aceleasi si la Astra 5 usi si la Astra GTC. Si prabrizul panoramic, care se intinde pana in dreptul montantilor centrali, este tot exclusiv pentru Astra GTC.

Opel Astra GTC art5 Opel Astra GTC   Pret in Romania

Sunt si modificari tehnice de amploare. Astra GTC are suspensia coborata cu 10 pana la 15 mm, ampatamentul mai mare cu 10 mm si ecartamente mai mari. Asta pe langa adaptarile la nivelul suspensiei, care fac din noua Astra GTC cel mai dinamic model Astra creat vreodata, spun nemtii.

Gama de propulsoare

Nu toate motoarele de pe Astra 5 usi au fost preluat de Astra GTC. La baza gasim propulsorul turbo de 1,4 litri, cu 120 CP al carui pret este, cum am spus, 18.990 euro. Se mai ofera si versiunea de 140 CP a acestui motor, dar si un alt propulsor pe benzina, turbo, de 1,6 litri si 180 CP.

Acum, se mai poate comanda si motorul de 2 litri CDTI cu 165 CP si 380 Nm. Acest motor permite atingerea vitezei de 100 km/h in 8,9 secunde, in timp ce viteza maxima este de 210 km/h. Consumul mediu oficial este de 4,8 litri/100 km, iar daca la asta adaugam si capacitatea de 56 litri a rezervorului, rezulta ca acesta versiune a Astrei GTC are autonomia de peste 1.100 km.

Opel Astra GTC art3 Opel Astra GTC   Pret in Romania

Pe parcursul anului viitor va fi introdus si motorul de 1,7 CDTI, in versiuni cu 110 CP si 130 CP. De asemenea, la inceputul lui 2012 se va putea comanda cutia automata cu 6 trepte pentru motorul de 1,4 litri turbo si pentru cel de 2 litri CDTI. In echiparea de serie se ofera, pentru toate versiunile, cutie manuala cu 6 trepte.

Tot anul viitor asteptam si versiunea Astra GTC OPC, cu 280 CP si sanse reale sa devina cel mai rapid hothatch din clasa compacta.

Opel Astra GTC art4 Opel Astra GTC   Pret in Romania

Sa vedem si cum sta concurenta la capitolul preturi. N-are nici un rost sa compar Astra GTC cu versiunea in 3 usi a lui Golf, pentru ca Golf-ul in 3 usi este mult prea fad si banal, este facut doar ca sa nu fie intrebati de ce nu-l fac. N-are nici o legatura cu designul dinamic si pasional al noii Astra GTC.

In schimb, putem compara noua Astra GTC cu VW Scirocco, un model cu aceeasi categorie de public. Practic, VW Scirocco are un pret de 19.600 euro, cu motorul de 1,4 litri TSI si 122 CP. Asta inseamna ca, la aceeasi configuratie tehnica, Scirocco este cu 610 euro mai scump. Deci, to cam pe acolo, cand ai banii ramane sa te uiti la amandoua si sa alegi ce-ti place mai mult din punct de vedere estetic.

Mie-mi place Scirocco, dar imi place si mai mult Astra GTC. Alegerea ar fi relativ usoara pentru mine icon smile Opel Astra GTC   Pret in Romania

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.