Rinspeed Dock & Go – Electric doar cand e nevoie

Pe toti ne streseaza ideea ca o masina electrica este scumpa si te poate lasa in drum, daca nu calculezi exact cati km mergi cu ea. Ca sa nu mai spun ca nu prea sunt sanse sa iesi din oras, pentru ca e aproape sigur ca vei ramane fara curent. Iar in cazul unei masini electrice nu poti sta pe marginea drumului, vanturand o priza catre ceilalti soferi.

Si daca vrei, totusi, ca masina sa fie electrica, dar sa n-ai limita de kilometri cand vrei sa mergi? Trebuie un motor clasic. Dar daca nu vrei sa-l cari mereu dupa tine? Suna complicat rau?

Rinspeed Dock Go Rinspeed Dock & Go   Electric doar cand e nevoie

Rinspeed vine cu solutia. Una ingenioasa, aplicabila la o mare varietate de situatii. Elvetienii au luat ca exemplu un Smart electric, dar ideea este una generala, ce poate fi extinsa si la alte masini. Rinspeed propune ca, pe langa masina in sine, sa existe si o anexa, ca sa-i spunem asa. Aceasta anexa, sustinuta de o punte proprie, poate contine fie un motor termic care sa actoineze ca generator pentru bateriile masinii, fie un set de baterii incarcate, care sa suplimenteze autonomia de 120 km a Smartului.

Rinspeed Dock Go 2 Rinspeed Dock & Go   Electric doar cand e nevoie

Asadar, in mod normal mergi cu masina asa cum e ea, dar daca ai nevoie de un drum mai lung, cuplezi aceasta anexa la spatele masinii. Si vei conduce un Smart cu 3 punti.

Rinspeed Dock Go 1 Rinspeed Dock & Go   Electric doar cand e nevoie

Utilitatea sistemului merge si mai departe, spun cei de la Rinspeed. Daca iti ajunge autonomia masinii si n-ai nevoie de suplimentarea ei, poti folosi aceasta anexa doar cand ai nevoie, pentru ce ai nevoie. De exemplu, anexa poate fi un spatiu (incalzit) de transport pentru pizza, in cazul livrarilor acasa. Sau poate fi un minidulap cu scule pentru un tehnician. Sau orice altceva, pentru diferite nevoi.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.