Ai cumpara o masina de la acelasi producator?

Sa zicem ca ai o masina, nu conteaza de care si de la ce producator. Cand vine vremea s-o schimbi, din diverse motive, ai de ales. Cumperi acelasi model, dar mai nou, de la aceesi marca sau cumperi un alt model al aceleiasi marci? Sau schimbi marca si te orientezi catre altceva?

JD Power face, deja de 9 ani, un studiu care ne arata ce marca are cei mai fideli clienti. Cat sunt de multumiti clientii de masinile unei anumite marci, astfel incat schimba sau nu respectiva marca atunci cand vor sa schimbe masina. Evident, absolut toti producatorii isi doresc sa nu piarda clienti, sa-i retina pentru noile modele pe care le ofera.

Hyundai Elantra Ai cumpara o masina de la acelasi producator?

In ultimul studiu, castigatorul este unul surpriza. Poate va vine greu sa credeti, dar Hyundai are cei mai fideli clienti, constructorul coreean fiind urmat de Ford, Honda, BMW si Kia. 64% dintre clientii Hyundai raman fideli marcii, principalele modele responsabile pentru acest succes fiind Elantra si Sonata.

Iata si tabelul complet:

JD Power retention study Ai cumpara o masina de la acelasi producator?

Cei care au castigat cel mai mult din punct de vedere al fidelizarii clientilor, in ultimii 3 ani sunt: Kia, Land Rover, Infiniti, Hyundai si Jeep. Iar cei care au pierdut cel mai mult sunt: Dodge, Mercedes, Subaru, Porsche si Scion (marca a celor de la Toyota pentru America).

via|Carscoop

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.