Iata noul Porsche Boxster!

A treia generatie Boxster a fost prezentata azi si arata fenomenal. Mic, compact, musculos, Porsche Boxster a renuntat la liniile simple de pana acum pentru un aspect mai agresiv.

Chiar Porsche spune ca este cea mai mare schimbare facuta la un model din gama, stiut fiind faptul ca Porsche lucreaza, in general, pe aceleasi forme. Oricum, noul Boxster vine si cu schimbari mari la nivel de tehnologie. Este mai usor, cu ampatament mai mare, mai rapid si mai economic.

2012 Porsche Boxster art1 Iata noul Porsche Boxster!

Reteta a ramas la fel, este un roadster cu motor central, oferit cu doua versiuni de motorizare. Porsche Boxster are un propulsor cu 6 cilindri, boxer, de 2,7 litri, care produce 265 CP. Performantele sunt la un nivel excelent, 0 – 100 km/h in 5,7 secunde, in conditiile unui consum mediu oficial de 7,7 litri/100 km.

Versiunea de top, Porsche Boxster S are tot un 6 cilindri boxer, de 3,4 litri, care produce 315 CP. Acceleratia 0 – 100 km/h este posibila in doar 5 secunde (nu poate fi mai rapid pentru ca intra pe teritoriul lui 911), iar consumul mediu oficial este de 8 litri/100 km.

2012 Porsche Boxster art2 Iata noul Porsche Boxster!

Imi place si interiorul, simplu, curat, frumos, facut exact pentru a pilota. Directia este acum asistata electromecanic, iar nemtii spun ca tinuta de drum stabileste noi standarde.

Mie oricum imi place Porsche ca marca (fara Panamera si Cayenne) si-mi amintesc ca Boxster a impresionat intotdeauna. Un comportament innebunitor pentru pasionatii de sport si (mai rar la genul asta de masini) o fiabilitate foarte buna. Iar second hand ajunge la preturi bune. Cam 15.000 euro…

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.