Noul Cadillac ATS – Concurent direct pentru BMW Seria 3

Iata noutatea celor de la Cadillac la Salonul Auto de la Detroit. Noul Cadillac ATS, un sedan de clasa medie, conceput special pentru a concura cu tripleta germana formata din BMW Seria 3, Mercedes C-Klasse si Audi A4.

Normal, este evident faptul ca noul Cadillac ATS vrea sa-i concureze pe nemti pe piata americana, pentru ca nu-i nici o sansa sa-i bata acasa, in Europa. Practic, noul Cadillac ATS n-are nici o sansa sa se impuna aici, in Europa, in fata noului BMW Seria 3. Nici in America nu cred sa aiba vreo sansa, dar cine stie, americanii sunt altfel decat noi.

Cadillac ATS art1 Noul Cadillac ATS   Concurent direct pentru BMW Seria 3

Cadillac ATS nu arata rau, dar este evident conceput pentru gusturile americanilor, de la design la tehnologie. Cadillac spune ca ATS a fost conceput cu tehnologie de ultima ora, avand o masa de circa 1,5 tone si suspensii moderna, controlate electronic prin intermediul sistemului Magnetic Ride Control.

Platforma este una sportiva, cu tractiune spate (optional integrala) si distributie aproape egala a masei pe punti, iar americanii se lauda cu teste in “curtea” nemtilor, adica pe celebrul circuit Nurburgring.

Cadillac ATS art2 Noul Cadillac ATS   Concurent direct pentru BMW Seria 3

Interiorul este relativ simplu, dar luxos, Cadillac bazandu-se si pe noul sistem de entertainment, botezat CUE.

Deocamdata sunt disponibile doua motoare pe benzina cu 4 cilindri si unul V6, tot pe benzina. Propulsorul de 2 litri, turbo, ofera 270 CP (valoare excelenta), iar motorul V6 de 3,6 litri produce 320 CP. Motorul de baza este unul de 2,5 litri si 200 CP.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.