Oficial: BMW X6 facelift

Au trecut 3 ani de cand BMW X6 a luat prin surprindere segmentul SUV-urilor (adica SAC-urilor, ca asa-i zice BMW) si bavarezii au vandut deja circa 140.000 exemplare ale acestui model. Succes fulminant, inclusiv in Romania.

Dar dupa 3 ani a venit vremea unui facelift, prezentat astazi, concomintent cu noile modele M diesel. E adevarat ca BMW X6 nu si-a prea pierdut prospetimea, dar publicul astepta o schimbare. Si iat-o sub forma unui facelift pe care-l veti “descifra” greu daca nu cunoasteti bine masina. Insa, desi discrete, schimbarile sunt inspirate.

BMW X6 facelift 12 Oficial: BMW X6 facelift

BMW X6 a primit faruri usor modificate, cu LED-uri si adaptive, plus o alta arhitectura pentru zona inferioara a spoilerului. Proiectoarele sunt acum pozitionate mai sus, iar grilele au primit modificari subtile. Nici spatele nu este usor de observat daca te uiti dupa schimbari, dar se vad stopurile cu LED-uri.

Interiorul a primit optiuni noi in ceea ce priveste gama de materiale si combinatii. Si cam atat.

BMW X6 facelift 21 Oficial: BMW X6 facelift

Motoarele au ramas aceleasi, doua pe benzina si doua turbodiesel. BMW X6 xDrive35i are cunoscutul motor cu 6 cilindri in linie care produce 306 CP, iar varful de gama ramane BMW xDrive50i, cu un V8 de 4,4 litri si 407 CP.

Gama diesel cuprinde modelul BMW xDrive30d, cu 245 CP si BMW X6 xDrive40d, cu 306 CP. La acestea sa adauga noua versiune BMW X6 M50d, cu dieselul de 3 litri, triturbo, cu 381 CP.

Pe scurt, arata si mai bine si se mai descurca lejer 2 – 3 ani, chiar daca intre timp vor veni si competitori.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.