Oficial – Noul Opel Mokka, SUV-ul german de clasa mica

Opel incepe anul cu o surpriza. Constructorul german propune un SUV de clasa mica, pe platforma modelului Corsa. Noul Opel Mokka, numele facand referire la sortimentul de cafea, arata bine si propune idei de vacanta.

Pentru ca Opel Corsa ar cam trebui sa schimbe generatia, nu ma asteptam la vreun derivat al acestui model. Dar Opel a facut un pas interesant, pentru ca Opel Mokka este unul din putinele SUV-uri de clasa mica de pe piata. Este o nisa, oarecum neexplorata si, la cum arata Opel Mokka, cred ca va gasi o multime de clienti. In special femei.

Opel Mokka 1 Oficial   Noul Opel Mokka, SUV ul german de clasa mica

Designul noul Mokka este pe aceeasi idee cu cel al actualului Opel Corsa, dar partea inferioara a spoilerului fata este mai masiva, pentru a accentua ideea de robustete. Spatele este desenat in acelasi stil. Mie-mi plac liniile laterale si spate ale caroseriei, fac din Opel Mokka un mini SUV atragator.

Inca nu avem poze de interior, Opel le pastreaza pentru debutul oficial din martie, la Salonul Auto de la Geneva, dar nu ma astept sa difere mult de ceea ce avem la actualul Opel Corsa. Opel Mokka are o lungime de 4,28 metri, iar nemtii spun ca ofere spatiu suficient pentru 5 persoane.

Opel Mokka 2 Oficial   Noul Opel Mokka, SUV ul german de clasa mica

Motoarele noului Opel Mokka sunt din gama cunoscuta, fiind oferite 2 propulsoare pe benzina si un diesel. Motorul de baza este unul pe benzina, de 1,6 litri si 115 CP, apoi se trece la un propulsor de 1,4 litri, turbo, cu 140 CP. Diesel-ul este cunoscutul 1,7 litri CDTI, cu 130 CP si 300 Nm. Standard se ofera o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte, dar motorul de 1,4 litri turbo, precum si cel diesel, pot fi cuplate, optional, la o cutie automata, cu 6 trepte.

Opel Mokka 3 Oficial   Noul Opel Mokka, SUV ul german de clasa mica

Normal, fiind SUV, chiar si unul atata de mic, Opel Mokka va putea fi comandat fie cu tractiune fata, fie cu tractiune integrala.

Vestea proasta pentru cei ce-l asteapta repede este ca Opel Mokka va ajunge in showroom-uri abia la finalul acestui an.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.