Audi TT RS Plus – Si mai multa putere

Mica “bomba” Audi TT RS nu mai este de ajuns, desi impacheteaza nu mai putin de 340 CP. Nemtii au vrut sa faca ceva si mai bun si iata despre ce-i vorba: Audi TT RS Plus. Ei bine, “Plus”-ul ala o duce aproape de granita dintre masinile sport si supercar-uri.

Audi TT RS Plus a primit cateva modificari vizuale, cea mai evidenta fiind conturul rosu al jantelor. In rest, cam acelasi lucru din punct de vedere estetic, dar masina asta conteaza pentru modificarile de sub capota. Nemtii au mai stors 20 CP din propulsorul de 2,5 litri TFSI, asa ca Audi TT RS Plus dispune acum de 360 CP si 465 Nm (cu 15 Nm mai mult).

Audi TT RS Plus Audi TT RS Plus   Si mai multa putere

Normal, performantele au primit un mic imbold. Audi TT RS Plus accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,1 secunde, iar viteza maxima este limitata la 280 km/h.

Audi TT RS Plus art1 Audi TT RS Plus   Si mai multa putere

Audi TT RS Plus este disponibil in versiunile coupe si roadster, cu cutie de viteze manuala sau S tronic. Apropo de cutia S tronic, aceatsa dispune de un program special pentru plecarile tari de pe loc. Impreuna cu sistemul quattro, asta duce la o acceleratie cu 0,5 secunde mai buna de cat in cazul versiunii TT RS. Desi masina este capabila de asemenea performante, consumul mediu oficial este de doar 8,5 litri/100 km.

Pe piata germana, noul Audi TT RS Plus are preturi care pleaca de la 60.650 euro pentru coupe-ul cu cutie manuala.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.