Autocar a facut primul test cu Focus-ul in 3 cilindri. Principalele concluzii

Avand in vedere discutiile legate de noul motor de 1,0 litri, in 3 cilindri, montat pe Ford Focus, iata ce parere le-a lasat varianta de 125 CP britanicilor de la Autocar. Care nu sunt deloc usor de multumit.

Si totusi, din ce scriu ei, e clar ca le-a placut mult. Pentru faptul ca motorul e foarte silentios, nu este atat de fortat in lucru pe cat ai crede, ba chiar e atat de bun, incat Ford si-a permis o cutie de viteze etajata lung. Pana la urma, un motor de doar un litru, cu doar 3 cilindri, pe o compacta (Focus), care sa-ti permita 140 km/h la doar 3.000 rpm e ceva chiar bun, mai ales pentru economie.

Ford Focus Econetic 1 Autocar a facut primul test cu Focus ul in 3 cilindri. Principalele concluzii

Cu ocazia asta aflam si cat dureaza acceleratia 0 – 100 km/h. Ei spun 11,3 secunde, o valoare decenta pentru dimensiunile propulsorului. Jurnalistii britanici au obtinut un consum de 5,4 litri/100 km, intr-un regim rapid, fara excese. Consumul oficial este 5 litri/100 km.

Una peste alta, pe ei i-a impresionat. Va imaginati cat de nerabdator sunt sa ajunga si in Romania si sa-l iau la o tura!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.