Dacia relanseaza Solenza. In titlurile unor articole scrise de “specialisti”

Nimic nu-mi place mai mult decat sa citesc articole scrise cu picioarele, traduse dupa ureche, presupuneri stupide, fara minim de atentie. Si asta pe site-uri cu pretentii, care – normal – au si sectiune de auto. Sectiune la care scriu oameni care n-au habar de auto, dar carora le place sa vina cu titluri bombastice, facute pentru trafic si atat.

Bun, multi oameni care scriu la astfel de site-uri habar n-au auto, ei doar scriu SI auto. Caz in care m-am intrebat mereu… de ce naiba sa scrii chestii la care nu te pricepi?! Cum te simti cand cineva vine si-ti spune/demonstreaza ca ai scris o tampenie? De ce nu te limitezi la ceea ce stii? Cum ar fi sa va agasez cu articole despre IT, cand eu nu ma pricep la domeniul asta?

In fine, sa va explic. Cei de la Caradisiac au venit astazi cu o informatie/presupunere pe care cei de la Money.ro au rastalmacit-o absolut aiurea si i-au dat si un titlu superb de stupid: “SURPRIZA de la Dacia. Relanseaza Solenza“.

Ce ne spune jurnalistul de la Money.ro este ca Dacia va inlocui Logan in 2015, cu o berlina de 4,8 metri, pe care o vor numi Solenza, dotata cu echipamente de clasa superioara (de la Fluence), pretul urmand sa porneasca de la 13.000 euro. (?!?!)

Dacia Dacia relanseaza Solenza. In titlurile unor articole scrise de specialisti

Asta-i o prostie cat se poate de mare (de vreo 4,8 metri, ca sa zic asa). In primul rand, francezii de la caradisiac se refera o berlina mai mare decat Logan, mai bine echipata si mai scumpa, cu motoare care acopera gama 90 – 150 CP. Se discuta de mai mult timp despre un asemenea model si probabil ca el va fi produs peste cativa ani. Dar nu are nici o legatura cu noua generatie Logan! Apropo, poza de mai sus e una compusa digital, nu cred ca e foarte relevanta.

Nu sunt de acord cu francezii, ca Dacia o va numi Solenza. De ce ai vrea ca varful tau de gama (pentru ca asta va fi modelul la care ne referim) sa poarte numele unui model din garda veche, nu foarte apreciat si produs in relativ putine exemplare?

Cat despre jurnalismul de balta, e clar ca nu vor invata niciodata nimic. Cat de aerian sa fii sa scrii ca noua Dacia Logan se va numi Solenza si va costa de la 13.000 euro?!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.