Ford Tourneo Custom Concept – imaginea noului Ford Transit

Nu prea ma ocup de utilitare pe Motorstory, dar iata ceva ce merita aratat si discutat. Este vorba de Ford Tourneo Custom concept, care va fi expus de Ford la Salonul Auto de la Geneva.

Ati observat imediat ca fata acestui concept nu prea are de-a face cu cea (de multe ori simpla) a unei utilitare? Daca da, insemana ca ati inteles noua directie a utilitarelor Ford – design mai apropiat de cel al gamei de autoturisme. Acest Ford Tourneo reprezinta, de fapt, versiunea pentru transport persoane a noii generatii Transit. Normal, si viitorul Transit de marfa va avea aceeasi parte frontala.

Ford Tourneo Custom concept 11 Ford Tourneo Custom Concept   imaginea noului Ford Transit

Ford a adaptat limbajul de design al autoturismelor, Kinetic Design, pentru acest bus cu 8 locuri, iar rezultatul imi place mult. O parte frontala mai sofisticata, mai stilata, care da mai multa personalitate unui model care, in mod normal, ar arata doar modern si solid.

Interiorul arata o plansa de bord inspirata tot de cea a autoturismelor, cu ceasuri de bord si consola care amintesc de ceea ce vedem la noul Focus. Desigur, aranjamentul comenzilor a ramas cel caracteristic unei utilitare de asemena gabarit.

Ford Tourneo Custom concept 21 Ford Tourneo Custom Concept   imaginea noului Ford Transit

Ford spune clar ca Tourneo Custom Concept prefigureaza noua gama de vehicule comerciale (Transit), iar aceasta va debuta pe parcursul anului 2012 si va fi echipata cu motorul de 2,2 litri TDCi Duratorq oferit in 3 versiuni de putere: 100 CP, 125 CP si 155 CP, in combinatie cu o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte, si tractiune pe puntea fata.

Este prima “duba” care arata chiar foarte bine. Frumos!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.