Kia merge mai departe. Cu cel mai luxos model de pana acum

Coreenii de la Kia nu stau deloc pe loc, ca sa zic asa. Au schimbat toata gama cunoscuta iar acum se intind la capatul a ceea ce pot. Adica patrund intr-un nou teritoriu, unde n-au traditie, dar au ambitie.

Kia a anuntat ca va produce un nou model, unul de clasa mare, care este si primul model Kia cu tractiune spate din istoria marcii. Practic, modelul asta, al carui nume de cod este Kia KH (provizoriu, numele comercial nu a fost dezvaluit) va reprezenta tot ce are mai bun si tot ce poate da Kia in acest moment, in materie de lux.

Kia KH Kia merge mai departe. Cu cel mai luxos model de pana acum

Asa cum vedeti, deocamdata n-au fost publicate decat 3 schite, din care vedem un model ale carui linii nu arata deloc rau, coreenii afirmand ca reprezinta o imbinare intre modern si clasic.

Pana acum, cea mai mare berlina Kia (si, as zice, cea mai frumoasa) a fost Optima, dar noua Kia KH este un segment mai sus, in clasa mare.

Kia KH 1 Kia merge mai departe. Cu cel mai luxos model de pana acum

Masina va debuta in urmatoarele luni in Coreea. Din pacate, nu va fi comercializata pe piata europeana. Mi-ar fi placut sa vad ce pot coreenii in clasa asta cu pretentii…

Kia KH 2 Kia merge mai departe. Cu cel mai luxos model de pana acum

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.