Oficial: Noul Volvo V40, compacta care “va da dureri de cap concurentei”

Nu eu spun asta, ci presedintele Volvo Car Corporation despre noua compacta Volvo V40. Un model complet nou, Volvo V40 vizeaza segmentul compactelor premium, adica va concura de la egal la egal cu BMW Seria 1 si Audi A3.

S-ar putea sa fiti usor confuzi. Volvo V40 a fost acum ceva ani break-ul pe baza modelului S40. Noul Volvo V40 este altceva, este, practic, versiunea hatchback a noii generatii S40. Inca nu stim daca suedezii vor produce si un sedan care sa inlocuiasca exact S40-ul actual. Oricum ar fi, ideea este urmatoarea: noul Volvo V40 face parte din segmentul compact (la fel ca si S40) si vizeaza zona premium.

Volvo V40 art1 Oficial: Noul Volvo V40, compacta care va da dureri de cap concurentei

Si pentru ca Volvo a facut deja o masina foarte frumoasa, noul S60, as spune ca la fel de frumos este si noul V40. O parte frontala dinamica, dar si eleganta, evident inspirata de la S60, un spoiler interesant, linii cursive, un spate parca putin prea incarcat, e clar ca noul Volvo V40 va atrage atentia clientilor de hatch-uri premium.

Volvo V40 art2 Oficial: Noul Volvo V40, compacta care va da dureri de cap concurentei

Volvo spune ca noul Volvo V40 fost conceput nu doar pentru stil, ci si pentru dinamica, si va aduce surprize foarte placute la capitolul asta. Si se vede. Tabloul de bord are turometrul analogic, plasat central, cu afisajul digital al vitezometrului pe centrul turometrului. O foarte clara declaratie de dinamica.

Imi place si plansa de bord, dar eu nu m-am impacat niciodata cu consola centrala Volvo, subtire, sub forma de plansa, cu loc in spatele ei. Nu-mi place pe nici un model, deci nici pe noul Volvo V40.

Volvo V40 art3 Oficial: Noul Volvo V40, compacta care va da dureri de cap concurentei

Acestea sunt informatii preliminare, vom sti tot dupa Salonul Auto de la Geneva, unde noul Volvo V40 va avea premiera mondiala. Stim insa de pe acum ca masina va avea de la cele mai eficiente motoare diesel existente acum in gama Volvo, pana la cunoscutul motor T5, cu 254 CP, iar despre versiunea V40 T5 ni se spune ca va ajunge la 100 km/h in 6,7 secunde.

Asadar, Volvo V40 nu-i doar o compacta premium, ci va fi, in cea mai puternica forma si un hothatch foarte tentant.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.