Porsche Macan – Numele noului SUV Porsche

Porsche a anuntat in urma cu cateva minute ca noul sau SUV, a carui productie va debuta la uzina din Leipzig in 2013, se numeste Macan. Un nume ce pare ciudat la prima vedere, dar despre care nemtii spun ca a fost ales cu atentie. Stiti ca au existat speculatii cum ca se va numi Cajun. Iata ca nu-i asa.

Porsche Macan isi are originea numelui in limba indoneziana, Macan insemnand tigru in aceasta limba. Cu aceasta ocazie, Porsche a prezentat si o schita a viitorului SUV. Porsche Macan va fi un SUV pozitionat sub actualul Cayenne, mai ieftin si cu adresabilitate mai mare. Din cate vad eu in schita asta, Porsche Macan va avea un design mai dinamic decat Cayenne, se observa la linia spatelui.

Porsche Macan Porsche Macan   Numele noului SUV Porsche

Porsche Macan va inaugura a cincea gama Porsche, iar daca va avea macar acelasi succes ca si Cayenne (desi e clar ca va fi si mai bine vandut), nemtii se pot declara multumiti de al doilea SUV din gama.

Cu aceasta ocazie, Porsche ne aminteste semnificatia numelor din gama: Porsche Boxster (combinatie intre configuratia boxer si roadster), Cayenne semnifica precizie, Cayman preluat de la specia de crocodil (agerime, rapiditate) si Panamera de la celebra cursa Carrera Panamericana.

Acum asteptam primele poze cu noul Porsche Macan. Poate pe la finalul acestui an.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.