Un nou concept – Benzinaria fara personal

Prima data le-am vazut undeva prin nordul Italiei, acum ceva ani. Nu pricepeam eu cum de italienii inchid benzinariile asa devreme, cand ar fi trebuit sa fie non-stop. Va imaginati surpriza cand n-am vazut pe nimeni nici a doua zi.

Abia atunci mi-am dat seama ca sunt benzinarii automate. Platesti cash sau cu cardul, la pompa, alimentezi si.. pleci. Nu te indepartezi de masina, nu mai trebuie sa intri in benzinarie sa platesti. Simplu si mai ales rapid.

Ei, uite ca avem si in Romania asa ceva. Benzinariile AutoMat au deja o retea destul de dezvoltata, eu am alimentat cand m-am dus acasa, la Focsani, pentru ca am vazut statia in parcare la Carrefour. Incep sa le prefer tot mai mult si abia astept sa vina si in Bucuresti. De ce?

AutoMat Focsani Un nou concept – Benzinaria fara personal

Am o problema cu benzinariile clasice. De obicei, in benzinarie, vreau sa platesc si sa plec cat mai repede. Nu prea se mai poate, de cand oamenii, in special pensionarii, isi platesc facturile la benzinarie. N-am nimic cu ei, dar mi se pare stupid sa stau la coada la benzinarie, pentru ca cineva plateste factura la nu stiu ce utilitate. Nu ma duc la benzinarie ca la supermarket, sa stau la coada, deci as vrea sa plec cat mai repede.

Tocmai asta e avantajul benzinariilor fara personal. Opresti, platesti cu cash sau card, alimentezi si pleci. – Carburantii, asa cum este afisat si in statie, sunt achizitionati de la producatorii traditionali din Romania, iar in plus prin sistemele performante, complet automatizate, folosite in statia AutoMat, se pastreaza calitatea oferita de producator.

AutoMat Sibiu Un nou concept – Benzinaria fara personalDaca-ti prinzi urechile in sistemul lor, desi nu vad cum, ca-i foarte simplu, ai la dispozitie si asistenta non-stop, apesi butonul rosu din statie si un operator te ghideaza pas cu pas.

Nu astepti dupa nimeni, in nici un caz dupa vreo factura de Romtelecom, nu te enervezi ca vreun functionar are o treaba imaginara, iar la case e coada.

La ei pe site vad ca unitatile lor ofera si compresor pentru verificarea si corectarea presiunii din roti, dar si automat pentru cafea, racoritoare si minigustari. Arhisuficient, clar, eu n-am facut niciodata shopping in benzinarii, desi vad ca-i la moda.

Date despre reteaua AutoMat (si preturile live din statii) gasiti pe site-ul lor www.automatromania.ro, impreuna cu tot felul de informatii despre acest concept de benzinarie, iar pe Facebook vad ca au si concurs cu premii. Si ghici ce, ca sa participati trebuie sa va laudati masina icon smile Un nou concept – Benzinaria fara personal

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.