Ford Fiesta ECOnetic – Cel mai economic Ford produs vreodata

Ford Europa incepe productia si livrarile celui mai economic model din istoria Ford. Si cam bate toate versiunile ultraeconomice de clasa mica, cel putin pe hartie.

Este vorba despre modelul de clasa mica Fiesta ECOnetic, echipat cu un motor de 1,6 litri TDCi care produce 95 CP si 205 Nm. Suficient de multa putere pentru performante decente, dar cu o multime de setari facute special pentru obtinerea unul consum cat mai mic. Garda la sol redusa, artificii aerodinamice sub si pe masina, sistem Stop/Start, indicator pentru schimbarea treptelor de viteza, etc.

Ford Fiesta ECOnetic Ford Fiesta ECOnetic   Cel mai economic Ford produs vreodata

In conditiile astea, consumul mediu oficial al noului Ford Fiesta ECOnetic este de doar 3,3 litri/100 km. Stiu, pare incredibil, dar asta e valoarea oficiala, calculata dupa aceleasi proceduri ca si in cazul tuturor celorlalte masini.

Vis-a-vis de concurenta, Ford Fiesta ECOnetic sta, cum spuneam, mai bine. De exemplu, VW Polo BlueMotion, cu motor de 1,2 litri TDI si 75 CP are un consum mediu de 3,4 litri/100 km, iar Opel Corsa EcoFlex, cu motor de 1,3 litri CDTi si 95 CP afiseaza un consum mediu oficial de 3,5 litri/100 km.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.