Geneva 2012: Bentley EXP 9 F, adica primul SUV Bentley

Daca Maserati poate face un SUV, de ce n-ar face-o si Bentley? Mai ales acum, cand, cu toata criza, oamenii cumpara inca masini de lux, iar Bentley chiar n-o duce rau.

Asa ca, au constatat ca exista cerere si au facut-o. Bentley EXP 9 F este un nume complicat, special pentru ca britanicii vor sa-i dea o alura de concept. In realitate, cam asta-i primul SUV Bentley si cred ca asa va ramane si designul. Acum, sa vedem ce credeti si voi, dar eu cred ca le-a iesit ceva foarte dubios cu acest EXP 9 F

Bentley EXP 9 F art1 Geneva 2012: Bentley EXP 9 F, adica primul SUV Bentley

Problema consta nu in masivitate ci cum arata acest design pe o caroserie masiva. Uitati-va la faruri si spuneti-mi ca va plac… Sunt preluate de la Mulsanne si arata cel putin ciudat pe acest SUV. La fel de ciudate sunt si acele turbine de sub faruri, la fel de mari.

Spatele este mai ok, cu stopuri ultra-clasice si destul de curat in rest.

Bentley EXP 9 F art2 Geneva 2012: Bentley EXP 9 F, adica primul SUV Bentley

Interiorul mizeaza totul pe lux, vad ca abunda lemnul si pielea, combinate intr-un rafinament englezesc. Normal, Bentley EXP 9 F se vrea un SUV extrem de luxos, cu accent pe locurile din spate, unde sta la rece sampania.

Motorule ste deja cunoscut, cel W12 de 6 litri, biturbo, de pe Continental GT, care produce pe noul SUV Bentley EXP 9 F circa 600 CP si 800 Nm si transmite puterea celor 4 roti printr-o cutie automata cu 8 trepte.

Bentley EXP 9 F art3 Geneva 2012: Bentley EXP 9 F, adica primul SUV Bentley

Britanicii spun ca acest propulsor este unul din posibilele motoare, dar ca sub capota SUV-ului Bentley poate fi montat si recent lansatul V8 de 4 litri din gama Bentley.

Britanicii tatoneaza terenul, dar cred ca hotararea s-a luat deja si nu va mai trece mult timp pana cand vom vedea pe strada noul SUV Bentley. Problema este ca nu stiu ce-a fost in mintea lor cand au desenat partea frontala..

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.