Geneva 2012: Dacia Lodgy – informatii complete si preturi!

Dacia Lodgy tocmai si-a facut debutul mondial la Salonul Auto de la Geneva. Acum stim tot despre masina (inclusiv preturile pentru Romania) si avem o galerie foto completa. Surprizele sunt mari!

Noua Dacia Lodgy masoara 4,5 metri (ca idee, Logan MCV are 4.47 metri) si este disponibila in configuratie cu 5 sau 7 locuri. Despre design am mai discutat, poate nu-i cel mai frumos monovolum din lume, dar in mod sigur este printre cele mai utile. Ofera un portbagaj de 827 litri in configuratie cu 5 locuri, 207 litri cand sunt utilizate toate cele 7 locuri si 2.617 litri cu ambele bancheta spate rabatate.

Dacia Lodgy 110 Geneva 2012: Dacia Lodgy   informatii complete si preturi!

O supriza foarte mare gasim la interior. Unul clar peste ce am vazut pana acum la Logan, Sandero si Duster. Ambitiile sunt mai mari cu Dacia Lodgy, asa ca plansa de bord este complet schimbata si ofera si combinatii interesante de materiale. Tabloul de bord vine cu turometru si vitezometru simple, dar cu gradatie moderna si un display mai mare pentru informatiile oferite de computerul de bord. Este mult peste ce am vazut pana acum de la Dacia.

Dacia Lodgy 51 Geneva 2012: Dacia Lodgy   informatii complete si preturi!

Dacia Lodgy se mandreste cu o multime de spatii de depozitare (30 litri), cel mai util fiind cel de deasupra cosolei centrale.

Dacia Lodgy – sistem multimedia si de navigatie integrat!

Credeati ca nu veti vedea niciodata sistem multimedia si navigatie pe o Dacia? Observati bordul! Dacia Ofera un asemenea sistem, numit Media Nav, care include radio, USB si priza jack, Bluetooth si sistem de navigatie integrat cu touchscreen de 7 inch (18 cm).

Sistemul este, bineinteles, optional si costa 300 euro. Mie mi se pare un pret excelent pentru toate functiile pe care le inglobeaza!

Dacia Lodgy 41 Geneva 2012: Dacia Lodgy   informatii complete si preturi!

Cand nu se comanda acest siste, vedem ca spatiul din bord ramane unul de depozitare. Oricum, Dacia ofera pentru Lodgy si o varianta la acest Media Nav. Este vorba de un sistem care cuprinde: radio CD cu Mp3, conexiune bluetooth, priza jack, USB si satelit de comanda pe volan.

O alta premiera in gama Dacia. Modelul Dacia Lodgy poate fi echipat cu limitator de viteza (optional), adica stabilesti o anumita viteza pe care sistemul nu te lasa sa o depasesti.

Si premierele nu s-au terminat. Dacia Lodgy este primul model Dacia ce poate fi echipat cu scaune incalzite fata.

Dacia Lodgy – Motorizari

Si aici sunt surprize. Se ofera motoarele cunoscute, de 1,6 litri (benzina) cu 85 CP si turbodiesel-ul 1,5 dCi in versiuni de 90 CP si 110 CP. Surpiza de care spuneam este un motor pe benzina de 1,2 litri TCe, unul nou, turbo, care produce 115 CP.

Dacia Lodgy 29 Geneva 2012: Dacia Lodgy   informatii complete si preturi!

Asadar, Dacia Lodgy este primul model Dacia echipat cu motor turbo, pe benzina.

Dacia Lodgy – Preturi

Dacia a publicat si lista completa de preturi pentru Lodgy. Cel mai ieftin model Lodgy, nivel de echipare Acces si motor de 1,6 litri si 85 CP, costa 9.500 euro, cu TVA inclus. Au vrut sa ramana sub 10.000 euro pentru versiunea de baza si au facut-o. Cel mai scump model (fara optionale), Laureate 1.5 dCi 110 CP si 7 locuri ajunge la 14.700 euro.

Fisa de preturi completa este aceasta:

Preturi Dacia Lodgy Geneva 2012: Dacia Lodgy   informatii complete si preturi!

Cele mai bune performante le ofera, normal, motorul turbo de 1,2 litri si 115 CP: 0 – 100 km/h 10,6 secunde si 179 km/h viteza maxima. Toate versiunile sunt echipate cu cutie de viteze manuala, cu 5 trepte, mai putin dCi-ul de 110 CP, care vine cu cutie cu 6 trepte.

Cam asta ar fi de spun, acum sa va aud pe voi. Cum vi se par: masina, echipamentele, preturile ????

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.