Geneva 2012: Iata noul Ford Kuga

Acum vreun an, Ford prezenta la Detroit conceptul Vertrek, despre care spuneam ca prefigureaza noua generatie Ford Kuga. Acum putem vedea modelul de serie, proaspat prezentat la Geneva.

Mie mi-a placut si prima generatie Ford Kuga, iar aceasta arata si mai bine. Masina e mai mare, mai impunatoare si cu partea frontala inspirata de designul noului Focus. Oricum, grila de aerisire inferioara, la cat de mare este, arata mai bine pe Kuga decat pe Focus, din cauza dimensiunilor.

Ford Kuga 2012 art1 Geneva 2012: Iata noul Ford Kuga

Si interiorul este inspirat de cel de la Focus, care, desi incarcat, mi-a placut. Difera putin consola centrala, pentru ca la noul Ford Kuga schimbatorul este plasat mai in fata, mai sus pe consola.

Ford anunta pentru noul Ford Kuga doua motorizari diesel. Este vorba de acelasi propulsor, 2.0 TDCi, dar oferit in doua versiuni de putere: 140 CP si 163 CP. Va fi insa oferit si noul motor de 1,6 litri, Ecoboost, pe benzina.

Ford Kuga 2012 art2 Geneva 2012: Iata noul Ford Kuga

Sistemul de tractiune integrala a fost optimizat, iar Ford spune ca acum se adapteaza conditiilor instant, de 20 de ori mai repede decat ii ia unui om sa clipeasca.

Noul Ford Kuga a primit cam acelasi echipamente ca si Focus, dar este unul exclusiv, cu care Ford se mandreste in cazul noului Kuga, pentru ca sistemul este disponibil acum doar modelelor premium, scumpe. Este vorba de sistemul de deschidere a hayonului printr-o miscare a piciorului facut sub spoilerul spate (vedeti exact in poze).

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.