Geneva 2012: Iata noul Mercedes A-Klasse

O alta noutate indelung asteptata a fost noul Mercedes A-Klasse. Si aici avem o multime de discutat. Pentru ca Mercedes a tras noul A-Klasse pe alta linie, l-a schimbat radical si l-a pus in fata unor competitori noi.

Asa cum stiti, pana acum Mercedes A-Klasse a avut acea linie inalta, de monovolum, care-l scotea din lupta cu compactele concurentei. Acum insa, Mercedes a facut o schimbare de proportii. Noul Mercedes A-Klasse a renunta sa mai fie monovolum si s-a transformat intr-o compacta veritabila, mult mai dinamica decta pana acum. Imi place mult mai mult decat vechea generatie.

Mercedes A Klasse 2012 art1 Geneva 2012: Iata noul Mercedes A Klasse

Designul exterior a fost anuntat de conceptul A-Klasse, nu surprinde prea mult. Chiar daca are detalii care mi se par ciudate (farurile, inprimul rand), masina nu arata deloc rau.

Interiorul este in linia Mercedes, dar place si da senzatia ca nu-i lipseste mai nimic de la modelele situate mai sus in gama. Imi plac mult aeratoarele retro, destul de mari.

Mercedes A Klasse 2012 art3 Geneva 2012: Iata noul Mercedes A Klasse

Noul Mercedes A-Klasse a fost conceput pentru dinamica. O spun clar nemtii, care vin si cu niste versiune a caror dezvoltare a fost supervizata de la bun inceput de cei de la AMG. Ba chiar ni se spune ca noul A-Klasse are suspensiile in asa fel dezvoltate incat sa poata primi si sistemul de tractiune integrala 4Matic.

Motoarele pe benzina au capacitatea de 1,6 litri si 2 litri si se regasesc, in diferite versiuni pe modelele: A 180 (115 CP), A 200 (156 CP) si A 250 (211 CP). Cele 3 versiuni turbodiesel ale noului Mercedes A-Klasse sunt: A 180 CDI (109 CP), A 200 CDI (136 CP) si A220 CDI (170 CP, motor de 2,2 litri).

Mercedes A Klasse 2012 art2 Geneva 2012: Iata noul Mercedes A Klasse

Toate motoarele au sistem Stop/Start si toate sunt cuplate la cutia de viteze manuala, cu 6 trepte. Optional, se poate comanda si cea 7G-DCT cu dublu-ambreiaj.

Acum, nu ramane decat sa-i uram bafta in lupta cu noul BMW Seria 1, cu recent prezentatul Audi A3 si, de ce nu, cu noul Volvo V40.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.