Geneva 2012 – Noul Ford Fiesta ST

Ford ne-a tot intaratat cu informatii despre noul hothatch de clasa mica si iata ca, la Geneva, a prezentat oficial versiunea de serie a noului Ford Fiesta ST. Un hothatch care arata bine, vine cu suficient de multa putere si ajunge in showroom-uri abia anul viitor.

Noul Ford Fiesta ST a fost pregatit de aceasi echipa care se ocupa de versiunile ST si RS ale modelului Focus. In cazul celui mai mic hothatch Ford avem un design sportiv inspirat (imi place mult spatele, cu eleron mare si difuzor de aer frumos desenat), completat de modificari tehnice substantiale.

Ford Fiesta ST Geneva 2012   Noul Ford Fiesta ST

Inginerii au coborat sasiul cu 15 mm fata de versiune standard a modelului Fiesta si au lucrat la sistemul Ford Torque Vectoring Control pentru a ajuta puterea sa ajunga eficient la astfalt. De asemenea, suspensiile sunt modificate, iar sistemul ESP poate fi setat in 3 moduri.

Motorul este cel de 1,6 litri Ecoboost si produce 180 CP si 240 Nm, cuplat fiind la o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte. Noul Ford Fiesta ST este capabil sa ajunga la 100 km/h in sub 7 secunde, viteza maxima fiind pe la 200 km/h.

Ford Fiesta ST 15 Geneva 2012   Noul Ford Fiesta ST

Legat de siguranta, Ford va oferi pe noul Fiesta ST sistemul MyKey, care limiteaza performantele si activeaza sistemele de siguranta cand masina este condusa de soferi cu prea putina experienta. Util mai ales cand ii imprumuti masina unui prieten despre care stii clar ca are sanse mici sa-ti aduca masina intreaga icon smile Geneva 2012   Noul Ford Fiesta ST

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.