Geneva 2012: Noul Opel Mokka, SUV-ul de clasa mica

Data trecuta cand v-am spus despre noul Opel Mokka aveam doar trei poze. Acum, masina a debutat la Geneva si avem o galerie foto in care putem vedea SUV-ul german de clasa mica. Unul dintre putinele din segment.

Construit pe platforma modelului Corsa, cu care imparte si linia estetica, Mokka se adreseaza in primul rand tinerilor. In general celor activi, care-si doresc un SUV, dar sunt suficient de realisti incat sa nu cheltuie o multime de bani cu unul. Eu pariez ca va fi preferatul femeilor.

Opel Mokka art1 Geneva 2012: Noul Opel Mokka, SUV ul de clasa mica

Opel Mokka este propus cu cateva motorizari din portofoliul nemtilor: cel pe benzina de 1,6 litri si 115 CP, noul 1.4 Turbo cu 140 CP si turbodiesel-ul de 1,7 litri CDTI cu 130 CP.

Cel mai mic SUV Opel poate fi comandat si cu tractiune fata, dar si cu tractiune integrala. Sistemul 4×4 este unul care se adapteaza conditiilor. Pe suprafete cu aderenta buna, Opel Mokka are dora tractiune fata, dar cand drumul devine mai alunecos, puterea este distribuita in mod egal intre punti.

Opel Mokka art2 Geneva 2012: Noul Opel Mokka, SUV ul de clasa mica

Normal, Opel Mokka a fost facut sa fie extrem de eficient, iar nemtii spun ca le-a iesit foarte bine treaba asa. Chiar si versiunile cu tractiune integrala se descurca bine, pentru ca tot sistemul 4×4 cantareste doar 65 kg.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.