Hyundai Veloster Turbo – Ambitii de hothatch

Mai tineti minte coupe-ul asimetric al celor de la Hyundai, prezentat exact acum un an. Hyundai Veloster, masina cu o portiera p o parte si doua pe cealalta.

Pana acum, Hyundai Veloster a fost disponibil cu un singur motor, unul pe benzina, de 1,6 litri si 140 CP [preturile lui Hyundai Veloster in Romania]. Acum, Hyundai pluseaza cu un nou motor, care face din Veloster un candidat la segmentul hothatch. De fapt, vorbim de acelasi motor de 1,8 litri, dar supraalimentat.

Hyundai Veloster Turbo Hyundai Veloster Turbo   Ambitii de hothatch

Puterea maxima noului Hyundai Veloster Turbo, din acelasi motor de 1,6 litri, dar turbo, este de 186 CP si 270 Nm. Cu ajutorul unei cutii de viteze manuala, cu 6 trepte, productie proprie, Hyundai Veloster Turbo accelereaza pana la 100 km/h in 8,6 secunde. Nu-i pe masura nici unui dintre hothatch-urile compacte, ci este la nivelul celor mai bune motorizari ale acestora, in gama normala.

Avand in vedere ca Hyundai se lauda ca a modificat suspensiile masinii si asistarea directiei, masina ar trebui sa se prezinte bine in ceea ce priveste tinuta de drum. Insa, daca modelul normal, cel de baza, costa de la 20.141 euro, ma intreb la cat va ajunge versiunea Turbo..

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.