La benzinaria AutoMat cu Renault Grand Scenic

Data trecuta v-am spus despre benzinariile AutoMat, cele complet automatizate, fara personal. Am facut iar un drum la Focsani si am alimentat Grand Scenic-ul de test (in zilele urmatoare va povestesc si despre el). De data asta am facut poze si m-am uitat mai atent la ce ofera acest gen de statii.

Ideea amplasarii mi se pare excelenta. Practic, nu mergi la benzinarie, ci la cumparaturi. Si daca tot faci cumparaturi, de ce sa nu cumperi si benzina, in acelasi loc, fara sa faci un drum special pentru asta? Chiar ma gandeam acum cativa ani, cand ne-au invadat Carrefour, Cora, Real si altele, de ce nu s-a gandit nimeni sa-ti ofere si o statie de benzina in parcarile lor. Iata ca benzinarie avem, eu as mai vedea utila si o spalatorie…

Renault Grand Scenic AutoMat La benzinaria AutoMat cu Renault Grand Scenic

La AutoMat-ul din Focsani, cat m-am invartit eu prin parcare, n-am vazut alimentand decat clienti de Carrefour, care ieseau de la cumparaturi. Si am profitat de faptul ca un inginer tocmai venise sa verifice sistemul automat de plata si l-am intrebat ce stie despre carburanti, calitativ vorbind. Nu de alta, dar acum cativa ani am avut o experienta urata cu benzina de la o statie Agip. Omul mi-a zis ca sunt carburanti de la producatorii cunoscuti, de la care se aprovizioneaza toata lumea, asa ca nivelul lor de calitate este garantat de cel care-i produce.

Renault Grand Scenic AutoMat 11 La benzinaria AutoMat cu Renault Grand Scenic

Mi-a mai placut si faptul ca, pe langa instructiunile scrise pe terminale, exista si instructiuni vocale, care ruleaza automat si permanent, dar si asistenta non-stop care la o simpla apasare de buton, direct din statie, te ghideaza pas cu pas. Asa ca am vazut oameni in varsta alimentand fara probleme, desi stim ca marea lor majoritate sunt mai putini tehnici, ca sa zic asa icon smile La benzinaria AutoMat cu Renault Grand Scenic

Renault Grand Scenic AutoMat 2 La benzinaria AutoMat cu Renault Grand Scenic

Si pentru ca data trecuta cand v-am spus despre AutoMat cineva imi spunea de “frica de pistol” (?!?), iata cum decurge alimentarea. Introduci bancnotele, una dupa alta si verifici suma afisata. Apoi apesi simbolul pompa corespunzator, de pe display-ul terminalului si ridici pistolul corespunzator carburantului dorit. Alimentezi fara griji, pompa se opreste automat la atingerea sumei introduse de tine. Cum debitul este serios, totul dureaza foarte putin.

Dupa efectuarea platii se poate ridica oricare pistol cu tipul de carburant dorit, nu se selecteaza carburantul inainte.

V-am pus poze sa vedeti si preturile, desi ele sunt afisate (actualizat) si pe site-ul AutoMat.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.