Mercedes Citan – Renault Kangoo in haine nemtesti

In zilele noastre, parteneriatele sunt baza succesului, mai ales cand toti producatorii sunt extrem de atenti la costurile de productie. Si asa ajungem sa vedem un model Mercedes care are la baza un… Renault.

Mercedes Citan este o mica utilitara urbana, care va fi lansata la finalul acestui an. Premiera consta in faptul ca a fost dezvoltat de Mercedes impreuna cu Renault – Nissan, cu care nemtii au incheiat un parteneriat acum 2 ani. Asadar, sub caroseria Mercedes a noului Citan, sta o platforma de Renault Kangoo. Normal, e adaptata pentru a primi motoare Mercedes si tehnologia lor eco – BlueEfficiency.

Mercedes Citan Mercedes Citan   Renault Kangoo in haine nemtesti

Numele lui Mercedes Citan provine de la cuvinte “city” si “titan“, destul de sugestiv pentru ce vor nemtii de la utilitara lor care completeaza gama din care mai fac parte Vito, Sprinter si Vario.

Nemtii anunta ca Mercedes Citan va fi disponibil atat in versiuni pentru marfa, cat si pentru transport persoane.

Mercedes Citan 2 Mercedes Citan   Renault Kangoo in haine nemtesti

Poate ca va mira ca un producator premium foloseste o platforma de producator de masa, dar n-ar trebui. Renault sta bine de tot la capitolul utilitare, iar Kangoo a fost un succes inca de la aparitie, acum multi ani.

Si ce da Mercedes in schimb, pentru expertiza francezilor inglobata in noul Citan? Pai, destul de mult. Se aude ca Renault pregateste o limuzina cu pretentii, pe platforma Mercedes. Poate fi vorba chiar de inlocuitorul actualului Renault Latitude.

Mercedes Citan 3 Mercedes Citan   Renault Kangoo in haine nemtesti

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.