Prima schita a noii Kia pro_cee’d!

Abia a debutat noua generatie Kia ceed si iata ca avem si o prima idee despre versiunea in 3 usi a acesteia. Ma refer, desigur, la noul model pro_cee’d. Sunt convins ca-l asteapta multa lume, pentru ca prima generatie pro_cee’d a prins foarte bine si in Romania.

Cei care citesc in mod constant Motorstory stiu ca sunt proprietar de pro_cee’d, asa ca interesul meu vis-a-vis de noua generatie este foarte mare. Sunt foarte multumit de pro_cee’d-ul actual (in cei 41.000 km), imi place si acum cum arata masina, n-as renunta niciodata la ea in favoarea modelului in 5 usi.

Noua Kia pro ceed Prima schita a noii Kia pro ceed!

Din aceasta prima schita, noua Kia pro_cee’d pare sa fie si mai agresiv decat primul. O noua grila inferioara, parbriz plonjat, plus “umerii” profilati deasupra rotilor posterioare, dar mai ales linia ascendenta a geamurilor spate ma fac sa cred ca o sa-mi placa mult noua generatie.

Noua generatie pro_cee’d este asteptata sa imparta motorizarile cu hatchback-ul in 5 usi. Adica se pleaca de la un motor pe benzina de 1,4 litri si 100 CP, si se ajunge la unul de 1,6 litri GDI, cu 135 CP. Si diesel-urile sunt tentante: 1,4 litri si 90 CP si 1,6 litri cu 110 CP sau 128 CP.

Toate bune si frumoase, dar pentru noul pro_cee’d cred ca va fi si un motor mai puternic, probabil cel pe care Hyundai il foloseste deja, de 1,6 litri, turbo, cu 186 CP. Combinatia asta ar face din noul pro_cee’d un veritabil hothatch, mai slab decat hothatch-urile compacte de traditie, dar imbatabil ca pret. Ahh, nu in ultimul rand, va avea si noua cutie cu dublu-ambreiaj dezvoltata de Kia.

Partea mai putin buna este ca trebuie sa asteptam pana in 2013 ca sa-l vedem. Cum al meu pro_cee’d are deja 4 ani, poate peste 2 sau 3 ani e vremea sa trec la noua generatie. Pentru ca nu ma vad dand 17.580 euro pe noul Astra GTC cu motor de doar 100 CP.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.