SUV Bentley? BMW Seria 3? Mai bine Dacia Duster!

Suna ciudat titlul asta, nu? E adevarat ca am exagerat putin, dar nu sunt deloc departe de versiunea oficiala… este vorba de comunicatul prin care Dacia isi anunta prezenta iminenta pe piata din Marea Britanie.

Comunicatul asta este o combinatie intre amuzament si informatie, pentru a trezi interesul unei piete cu potential urias pentru Dacia. Incepe cam asa: “Te gandesti sa cumperi o masina second hand sau noua in urmatoarele luni? N-o face! Sunt mai putin de 100 de zile pana cand vei putea cumpara Dacia!

Dacia Duster SUV Bentley? BMW Seria 3? Mai bine Dacia Duster!

Si continua si mai indraznet: “Uita de noul SUV Bentley, noul BMW Seria 3 si chiar de Toyota GT-86. Pentru ca cel mai important eveniment auto de pe piata britanica in 2012 ar putea fi lansarea noii game Dacia“.

Dacia merge in Marea Britanie cu modelul Duster, dar si cu Sandero. Logan nu, pentru ca este batran, prea putin atragator la nivelul designului si oricum la final de cariera.

Oricum, sper ca stiti, britanicii nu sunt chiar straini de Dacia. S-a mai vandut la ei, acum multi ani, chiar… Duster, cum era numit atunci modelul Aro 10, cu platforma si motoare Dacia.

Noua Dacia Duster ar trebui sa fie cu totul altceva pentru ei, acum, mai ales ca Dacia anunta preturi sub 10.000 lire pentru versiunile 4×2 si sub 12.500 lire pentru modelele 4×4. Sandero este si mai atragator la nivelul pretului, cu versiunea de baza la ceva mai putin de 7.000 lire. Corelati preturile astea cu puterea de cumparare si salariile britanicilor si s-ar putea sa discutam despre un succes de proportii.

Dacia Duster cu volan pe partea dreapta va fi produs la uzina din India. Vanzarile vor debuta abia in ianuarie 2013, dar britanicii nerabdatori sunt invitati pe site-ul oficial, dacia.co.uk pentru noi informatii.

Ce ziceti? Va avea sau nu succes Dacia in UK?

PS: Iti place ce scriu? Voteaza-ma la Roblogfest! Merci!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.