A murit Ferdinand Alexander Porsche, cel care a creat Porsche 911

Porsche a anuntat astazi ca in cursul zilei de ieri a murit Ferdinand Alexander Porsche (76 ani) omul care a creat poate cea mai cunoscuta forma din istoria automobilului. Prima generatie Porsche 911 a iesit din mainile lui Ferdinand Alexander Porsche in 1962.

Ferdinand Alexander Porsche este cel mai mare fiu al lui Ferry Porsche si nepotul lui Ferdinand Porsche, cel care a creat in 1931 compania care astazi se numeste Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG. Si cel care a creat VW Beetle si modelul Mercedes SSK.

Ferdinand Alexander Porsche cu primul Porsche 911 A murit Ferdinand Alexander Porsche, cel care a creat Porsche 911

F.A. Porsche s-a nascut in 1935 si si-a dedicat viata designului, cum spuneam, cea mai mare creatie a sa fiind modelul Porsche 911, ajuns astazi la a saptea generatie, dar cu aceeasi linie generala ca si originalul. S-a implicat si in designul unor masini de curse, cele mai celebre dintre ele fiind Porsche Type 804 (F1) si Porsche 904 Carrera GTS.

Desi s-a retras din compania Porsche in 1972, cand aceasta s-a transformat in societate pe actiuni, F. A. Porsche a revenit la inceputul anilor ’90 si a ajutat la redresarea companiei Porsche, care a avut atunci o perioada de mari dificultati economice.

Principala activitate a lui F.A. Porsche, dupa ce s-a retras din compania fondata de bunicul sau, a fost tot designul, in cadrul companiei Porsche Design Studio, care se ocupa de design nu doar auto, ci si industrial.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.