OFICIAL: Audi RS Q3 concept – Un hot SUV iminent

Audi vrea sa extinga gama RS si in cazul SUV-urilor actuale, asa ca iata primul candidat. Se numeste Audi RS Q3, a fost prezentat la Beijing si, cu toate ca nemtii ii spun concept, va intra sigur in productia de serie.

Audi RS Q3 arata imediat ca este o versiune de performanta. Daca n-ai sti ca-i un model oficial, grila imensa, cu plasa neagra, prizele uriase din partea de jos si difuzorul de aer, plus jantele ar parea elemente din kitul estetic al unui tuner. Dar RS Q3 este facut asa de Audi si, sincer, exploreaza o nisa foarte rarefiata. Nu prea exista SUV-uri compacte cu asemenea pachet tehnic.

Audi RS Q3 art1 OFICIAL: Audi RS Q3 concept   Un hot SUV iminent

Vedeti si interiorul ornat in regimul RS, care este unul absolut de serie. Observati cifrele de pe turometru, da?! Trebuiau gadilati la orgoliu si chinezii! icon smile OFICIAL: Audi RS Q3 concept   Un hot SUV iminent

Audi RS Q3 art2 OFICIAL: Audi RS Q3 concept   Un hot SUV iminent

Motorul este unul cunoscut. E vorba de cel cu 5 cilindri in linie, turbo, de 2,5 litri TFSI, care produce 360 CP. Exact acelasi motor de pe Audi TT RS Plus. In cazul lui Audi RS Q3, cei 360 CP trimisi catre cele 4 roti prin intermediul cutiei S tronic, cu 7 trepte, permit un timp excelent, de doar 5,2 secunde, pana la 100 km/h. Viteza maxima este de 265 km/h, putine SUV-uri isi permit valoarea asta.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.