OFICIAL: Noul BMW i8 Spyder Concept

Daca BMW i8 Coupe vi s-a parut extrem de spectaculos, iata ceva si mai si. Este noul BMW i8 Spyder Concept, care va debuta la finalul acestei luni la Salonul Auto de la Beijing.

Asadar, BMW vrea sa impresioneze cu o versiune cabrio a conceptului BMW i8 si eu cred ca reuseste. BMW i8 Spyder Concept are avantajului unui design foarte exotic, la nivel exterior acesta fiind datorat un mare parte modului de deschidere a usilor. Normal, usi fara rama. Este o masina pe care o vom vedea pe sosele foarte rar, dar o vom vedea, pentru ca, daca se va produce in serie BMW i8, e clar ca se produce si noul BMW i8 Spyder.

BMW i8 Spyder Concept art1 OFICIAL: Noul BMW i8 Spyder Concept

Conceptul este construit din materiale ultrausoare, fibra de carbon si plastic ranforsat, asa ca se anunta 0 excelenta dinamica. Mai ales ca bavarezii au reusit sa limiteze greutatea la doar 1,63 tone. Si pentru ca designul il stiti de la BMW i8, iata cum sta treaba cu performantele…

BMW i8 Spyder concept este un hibrid veritabil, dar unul cu performante foarte bune si un consum extrem de mic, comparativ cu…. orice alt hibrid. Puntea fata este antrenata de un motor electric care produce 131 CP, dar sursa de baza este micul motor cu 3 cilindri, turbo, cu 223 CP, cuplat la puntea spate.

BMW i8 Spyder Concept art2 OFICIAL: Noul BMW i8 Spyder Concept

Practic, avem un roadster care beneficiaza de tractiune integrala si o putere totala a ansamblului de 354 CP si 550 Nm. BMW i8 Spyder concept accelereaza pana la 100 km/h in doar 5 secunde si este limitat electronic la 250 km/h.

Consumul mediu oficial este de doar 3 litri/100 km, iar bateriile pot fi incarcate complet in doar 3 ore, la orice priza normala. Doar in modul pur electric, BMW i8 Spyder concept poate parcurge pana la 30 km.

BMW i8 Spyder Concept art3 OFICIAL: Noul BMW i8 Spyder Concept

Cam asta ar fi despre noul BMW i8 Spyder concept. Stiti ca face parte din sub-brandul de masini ecologice al bavarezilor, dar va fi produs in serie. Coupe-ul va fi sigur produs si – daca vin aprecierile pentru i8 Spyder – probabil si aceasta versiune va ajunge pe strazi.

PS: Iti place ce scriu? Voteaza-ma la Roblogfest! Merci!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.