Oficial: Noul Hyundai Santa Fe

Hyundai a aratat noua generatie Santa Fe, a treia, pe taram american. Un SUV care arata chiar bine, cu un design care urmareste noul limbaj estetic al coreenilor.

Daca vechea generatie este ceva mai rotunjita, noul model vine cu un elemente mult mai clare din punct de vedere al stilului. Noul Hyundai Santa Fe este mult mai elegant, zic eu, si cu un design care iese in evidenta. Imi place, a lasat deoparte discretia de pana acum. Normal, vorbim de versiunea americana, dar e clar ca cea europeana nu va diferi decat la nivel de detaliu (diferente de legislatie).

Hyundai Santa Fe art1 Oficial: Noul Hyundai Santa Fe

Interiorul pare un pic exagerat, arata bine, dar eu nu prea ma impact cu aglomeratia de linii de pe plansa de bord. In fine, nu cred ca va deranja prea mult, pentru ca da senzatia de sofisticat, senzatie care puncteaza pentru multi.

Hyundai Santa Fe art2 Oficial: Noul Hyundai Santa Fe

Despre motoare n-are rost sa va spun acum, pentru ca au fost anuntate doar cele pentru America. Un 2 litri benzina, turbo, de 264 CP, unul de 2,4 litri si 190 CP si unu V6 de 3,3 litri, cu 290 CP. In Europa, baza vor fi diesel-urile, vom vedea cifrele lor cand noul Hyundai Santa Fe se va lansa pe Batranul Continent.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.