Oficial: Noul Mercedes Citan, adica un Renault Kangoo redesenat

Mercedes a aratat noua utilitara Citan, model construit pe baza lui Renault Kangoo, in baza unui parteneriat intre cei doi constructori.

Asemanarea cu Kangoo este evidenta, dar Mercedes promite un nivel de calitate si fiabilitate la nivelul cunoscut al marcii germane. Si, oricum, nemtii au imprimat o parte frontala care sa incadreze imediat noul Citan in gama Mercedes. Eu ma asteptam si la un interior mai lucrat, dar, din cate-mi dau seama din poze, totul este la nivel de baza, pentru pastrarea unui pret cat mai redus.

Mercedes Citan art1 Oficial: Noul Mercedes Citan, adica un Renault Kangoo redesenat

Dealtfel, observati usor… o plansa de bord foarte simpla, cu comenzile de baza, fara nici un fel de elemente care sa sugereze premium.

Insa, Mercedes Citan poate fi echipat cu o multime de sisteme de siguranta activa, plus maxim 6 airbag-uri. De asemenea, este oferit in 3 variante de caroserie.

Mercedes Citan art2 Oficial: Noul Mercedes Citan, adica un Renault Kangoo redesenat

La nivelul propulsoarelor se ofera trei motoare turbodiesel, cu puteri cuprinse intre 75 CP si 110 CP, plus (mai rar in clasa) un motor pe benzina, supraalimentat, care produce 115 CP. Se poate opta, in functie de motorizare, pentru cutie manuala cu 5 sau 6 trepte.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.