Preturile noului Ford Focus 1.0 Ecoboost, in 3 cilindri

Am discutat mult despre noul motor Ecoboost de 1.0 litri si ne-am intrebat cum se descurca un motor atat de mic, cu 3 cilindri, pe o masina de clasa compacta.

Pana cand voi testa masina, ca sa va spun exact cum se comporta, pot sa va spun preturile noului Ford Focus 1.0 Ecoboost pe piata din Romania. S-au stabilit deja si vedem cat costa una dintre cele mai populare compacte cu acest motor, oferit de Ford in doua versiuni de putere.

Ford EcoBoost engine Preturile noului Ford Focus 1.0 Ecoboost, in 3 cilindri

Cum spuneam, motorul are o capacitate de 1.0 litri, cu 3 cilindri si este supraalimentat cu turbocompresor. Este cel mai mic motor produs vreodata de Ford si cel mai mic din clasa compacta. Pe Ford Focus, motorul este oferit in doua versiuni de putere: 100 CP, in combinatie cu o cutie de viteze manuala in 5 trepte si 125 CP, cu o cutie de viteze manuala in 6 trepte.

Preturi Ford Focus 1.0 Ecoboost

Cel mai accesibil Ford Focus echipat cu acest propulsor costa 17.000 euro, cu TVA inclus, in versiunea de baza, Trend. Normal, vorbim despre modelul de 100 CP. Versiunea de 125 CP porneste de la 17.600 euro, tot echipare Trend.

Mai ieftin de atat, in gama Focus, nu exista decat versiunea cu motor aspirat de 1,6 litri si 85 CP, care costa 16.300 euro.

Ford Focus EcoBoost Preturile noului Ford Focus 1.0 Ecoboost, in 3 cilindri

Si inca o chestie interesanta. Poti cumpara fie modelul Focus 1.0 Ecoboost cu 125 CP si cutie manuala cu 6 trepte, fie modelul cu motor de 1,6 litri si tot 125 CP, dar cu cutie Powershift in 6 trepte, caz in care trebuie sa platesti 1.200 euro in plus pentru motorul mai mare si pentru cutia automata.

Iata si o caseta tehnica, in care puteti compara performantele celor doua versiuni ale motorului.

Ford Focus 1.0 Ecoboost Preturi si performante Preturile noului Ford Focus 1.0 Ecoboost, in 3 cilindri

Ei? Cum vi se par preturile?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.