Skoda Rapid debuteaza anul acesta. Model nou, pe baza conceptului Mission L

Constructorul ceh a anuntat ca va produce un nou model, care se numeste Skoda Rapid si care va debuta pe piata europeana la finalul acestui an. Asadar, il vom vedea in versiune de serie la Paris, in toamna.

Skoda Rapid este bazata pe conceptul Mission L si va arata cam ca in poza de mai jos. Cehii spun ca ceea ce vedem in poza este foarte aproape de varianta de serie. E adevarat, cu specificatiile pentru piata chineza, dar nu ma astept ca versiunea europeana sa difere prea mult. Noua Skoda Rapid este un model de clasa compacta, hatchback, care va fi pozitionat intre Fabia si Octavia. Asadar, va fi putin mai mare decat Fabia, dar mai mic decat Octavia.

Skoda Rapid 2 Skoda Rapid debuteaza anul acesta. Model nou, pe baza conceptului Mission L

Stiti ca v-am mai spus despre modelul Skoda Rapid care a debutat pe piata indiana, pe platforma lui VW Polo. Ei bine, Skoda Rapid pentru Europa, asa cum vedeti si in poza, NU este deloc identica cu modelul pentru India. Ramane doar acelasi nume, masinile sunt diferite.

O astept cu interes si trebuie sa intelegeti ca nu va inlocui nici Octavia si nici Fabia. Este un model nou in gama si cred eu ca Octavia, care si asa este o compacta destul de mare, va fi impinsa si mai sus la a treia generatie, pentru a-i face loc noii Rapid.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.