Care a fost cea mai mare greseala pe care-ai facut-o la volan?

Vreau sa-mi spuneti chestia asta, cea mai urata situatie traita la volan. Din vina voastra! Explic la final si de ce.

Si pentru ca asa-i corect, incep eu. Acum vreo 6 ani, cand lucram la Supercar, am facut un comparativ intre Nissan Pathfinder, Land Rover Freelander, Mitsubishi L200 si Hyundai Santa Fe. Am urcat pe un munte pe langa Ramnicu Valcea, prin padure, ne-am distrat, am facut poze, am mancat o ciorba proasta la o cabana si ne-am carat spre casa.

Era tarziu, noapte deja, obositi, fiecare cu masina lui, ne-am tinut unul dupa altul o vreme. Eu, la volanul lui Santa Fe. Pe Dealul Negru intru in depasirea unui TIR, fara sa vad ca din fata vine in viteza un alt TIR. Nici acum nu inteleg cum de nu l-am vazut, a iesit dintr-o curba usoara, dar oricum ar fi trebuit sa-l vad. Eram deja pe la jumatatea tirului pe care-l depaseam si mi-era clar ca situatia e gri. Mi-am zis ca n-am timp sa mai franez, asa ca am coborat o treapta si am accelerat.

Cu strans din dinti, am intrat pe banda mea cand mai erau vreo 20 de metri pana la tirul din fata. 20 de metri, la 120 km/h nu inseamna mai nimic. Plus ca aveam deja alta grija. La cum am tras de volan, nu stiam daca nu cumva o sa intru intr-un dans necontrolat cu SUV-ul coreean care nu-i facut pentru manevre de-astea. In fine, aproape am sters cu bara tirul pe care l-am depasit, masina a stat mai bine decat ma asteptam eu, am scapat la limita limitelor.

Road Rage Care a fost cea mai mare greseala pe care ai facut o la volan?

A fost singura prostie majora facuta pana acum. Am evitat in schimb o multime de idioti care m-au pus in situatii urate. De ce v-am povestit asta? Pentru ca nu-i nici o rusine sa recunosti cand gresesti. Se intampla tuturor. Eu ma enervez cumplit cand unul greseste si n-are puterea sa recunoasca c-a gresit. Ieri, un dobitoc aproape ca mi-a sters toata partea stanga a Twingo-ului de test, dupa care, la stop, m-a injurat ca l-am claxonat. Nu ma enervez prea des, dar mortii si mamele (si altele) pe care i le-am zis aluia nu cred ca le-am mai combinat asa niciodata. Omul, un tip pe la 5o si ceva de ani (de la care te astepti sa fie mai normal la cap) a inchis geamul si-a plecat, pe rosu, intr-o intersectie mare, avand si un copil in masina. Tampenia asta putea fi rezolvata foarte simplu daca ridica o mana sau imi zicea, simplu, “Da, omule, greseala mea“.

Bun, revenind la ideea initiala, care a fost cea mai marea greseala a voastra la volan?

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.