Chevrolet Volt si economia de combustibil

Americanii au publicat niste statistici foarte interesante, legate de eficienta modelului pe care eu il consider regele absolut al masinilor “verzi”. Nici fara emisii, dar cu doar 160 km autonomie, nici hibrid, ceea ce inseamna consum aproape identic cu cel al unei masini normale.

De Chevrolet Volt este vorba, modelul electric cu autonomie extinsa, cum ii spune constructorul. Chevrolet a colectat datele tuturor modelelor Volt vandute pana acum si a facut o statistica care ne arata cum si cat au mers aceste masini pe teritoriul Statelor Unite. Iar comparatiile sunt delicioase. Si relevante.

Chevrolet Volt Chevrolet Volt si economia de combustibil

Asadar, modelele Chevrolet Volt aflate in circulatie la acest moment au parcurs 64 milioane km. Americanii spun ca aceasta distanta inseamna ca s-au economisit 8 milioane de dolari, comparativ cu un model normal.

Cei 64 milioane km parcursi inseamna asa:

- 16.372 de traversari ale Statelor Unite, de la New York la Los Angeles.
– de 1.606 ori inconjurul Pamantului.
– 167 drumuri catre Luna

Studiul mai arata si faptul ca in 60% din cazuri, proprietarii de Chevrolet Volt conduc in modul pur electric, fara ca propulsorul conventional, cu rol de generator, sa fie pornit.

Deci se poate si nu pricep de ce unii conrtuctori insista aiurea pe modele strict electrice, cand e evident care-i viitorul. Masina electrica, care sa te poata duce insa peste cei 160 km cu un motor pe benzina, atunci cand e cazul.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.