Mazda si Alfa Romeo – model comun. Care sa fie?!

Fiat si Mazda au anuntat astazi ca vor dezvolta impreuna un model pe care avem sanse sa-l vedem lansat cam peste 3 ani. Anuntul este o surpriza in conditiile in care nimeni nu-si imagina ca Alfa Romeo va recurge la platforme din exteriorul grupului Fiat.

Desigur, oficial nu-i vorba de o platforma produsa de Mazda pentru Alfa Romeo, dar in realitate este pentru ca cele doua parti au confirmat ca este vorba despre viitoarea generatie Mazda MX-5, decapotabila cu tractiune spate care detine recordul de cel mai bine vandut roadster.

Mazda MX 5 Mazda si Alfa Romeo   model comun. Care sa fie?!

Pe de o parte, italienii se folosesc de experienta japonezilor cu o platforma cu tractiune spate la care sunt campioni, iar pe de alta parte japonezii vor primi, probabil, influente ale designului Alfa.

Se specifica foarte clar in comunicat faptul ca cele doua modele (Alfa si Mazda) vor avea aceeasi platforma, dar fiecare va respecta linia marcii de care apartine. Adica sa ne asteptam la diferente mari de design exterior. Un alt amanunt, fiecare marca va folosi propriile motoare, nu vor exista motoare comune.

Mie-mi place ideea. Platforma modelului Mazda MX-5 este una absolut superba, masina e un vis la condus, asa ca nu le va strica deloc italienilor.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.