Mini John Cooper Works GP – Cel mai “rau” Mini de serie. Si cel mai rapid

Imi place cand, contrar cursului normal al lucrurilor, unii constructori adapteaza masinile de curse pentru strada. Mini tocmai a facut-o cu noul Mini John Cooper Works GP.

Masina arata asa cum o vedeti, deci foarte bine si se lauda cu cel mai bun timp al vreunui Mini pe Nurburgring. Mini John Cooper Works GP parcurge circuitul german in 8 minute si 23 secunde, un timp excelent pentru o masina de acest nivel. Nu-mi place faptul ca cei de la Mini n-au dat nici un fel de specificatii legate de putere (probabil bine peste 200 CP) si cifrele de performanta, dar ideea este ca aceasta versiune are suspensii de curse, frane de curse, pneuri de curse si a ramas si fara cele doua locuri din spate.

Mini John Cooper Works GP art1 Mini John Cooper Works GP   Cel mai rau Mini de serie. Si cel mai rapid

Este o masina pentru pasionati si mai ales pentru colectionari, avand in vedere ca nu vor fi produse decat 2.000 de exemplare.

Nu stiu daca ati avut vreodata ocazia sa conduceti Mini Cooper S, dar masina e fenomenala. E scumpa rau, nu-si merita banii daca nu esti pasionat de Mini, dar e.. kart. Poti sa te joci cu ea cum vrei, e superba pe drumuri virajate si bune.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.