Oficial: Dacia Dokker si Dokker Van, doua noi modele pentru 2012

Dupa Lodgy, iata ca vin alte doua modele noi de la Dacia, care vor fi lansate in acest an. Este vorba de Dacia Dokker si Dacia Dokker Van. Se stie de ceva timp de ele, sunt bazate pe designul lui Lodgy si sigur isi vor gasi clienti printre amatorii de excursii si micii intreprinzatori.

Dacia Dokker este un model descris de Dacia ca fiind unul “polivalent, cu modularitate intuitiva”, are partea frontala a lui Lodgy si 5 locuri. Diferenta fata de Lodgy este data de faptul ca masina este mai scurta si poate fi comandata cu una doua doua portiere laterale culisante.

Dacia Dokker Oficial: Dacia Dokker si Dokker Van, doua noi modele pentru 2012

Da, Dacia Dokker este un fel de Renault Kangoo in versiune Dacia si este destinat celor care vor o masina cu 5 locuri si acces facil in interior, care poate fi insa convertita rapid intr-o masina ce poate transporta cantitati insemnate de obiecte voluminoase.

De celalalta parte, Dacia Dokker Van este versiunea strict pentru marfa a Daciei Dokker, la fel, cu portiere culisante. Va face cariera, zic eu, printre micii intreprinzatori si la firmele de curierat.

Dacia Dokker Van Oficial: Dacia Dokker si Dokker Van, doua noi modele pentru 2012

Apropo de nume, “Dokker” este un derivat de la “dockworker”, care defineste mucitorii ce asigura incarcarea si descarcarea navelor in port.

Deocamdata nu exista mai multe poze si nici informatii tehnice, dar va tin la curent atunci cand vor aparea. Dacia Dokker si Dacia Dokker Van vor ajunge in showroom-uri in a doua parte a acestui an. Tot atunci vom sti si preturile.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.