Dacia Lodgy a fost lansata in Romania

Astazi a debutat oficial Dacia Lodgy pe piata din Romania, iar de maine si pana pe 10 iunie va avea loc evenimentul “Porti Deschise”. Adica oricine merge la un showroom Dacia poate testa Dacia Lodgy si poate participa la un concurs ale carui premii sunt 3 modele Dacia Lodgy.

Dacia Lodgy poate fi comandata mai demult si, pana acum, 200 de romani ai si facut comanda, fara sa vada masina “pe viu”. La nivel mondial, se vorbeste despre circa 8.000 de comenzi, asadar un debut foarte bun. Normal, avand in vedere ca Dacia Lodgy este imbatabila la nivelul raportului spatiu/pret si nici nu este atat de departe de monovolume traditionale cum incearca sa spuna o multime de carcotasi amatori de sh-uri din Germania, cu sute de mii de km la activ.

Dacia Lodgy 110 Dacia Lodgy a fost lansata in Romania

Am explicat aici cum e treaba cu interiorul masinii si surpriza pregatita de constructor – display-ul cu touchscreen (Media Nav) ce  include si navigatie.

In rest, Dacia Lodgy vine cu trei niveluri de echipare: Acces, Ambiance, Laureate si 4 motorizari. Cel mai interesant propulsor pe benzina este primul turbo prezent vreodata pe un model Dacia. Are 1,2 litri si, cu ajutorul turbinei, produce 115 CP. Asadar vorbim si despre cel mai puternic model Dacia produs pana acum.

Dacia Lodgy 310 Dacia Lodgy a fost lansata in Romania

In rest, se mai ofera cunoscutul motor de 1,6 litri MPI si 85 CP, dar si dCi-ul de 1,5 litri in doua versiuni de putere: 90 CP si 110 CP.

Preturile incep de la 9.500 pentru Dacia Lodgy Acces, cu 5 locuri si motorul de 1,6 litri MPI (85 CP). In echiparea standard gasim airbag-uri frontale si laterale, ABS cu AFU, servodirectie si.. cam atat.

Incepand cu al doilea nivel de echipare, Ambiance, se poate comanda de pe lista de optionale si sistemul MediaNav, acesta avand un pret suplimentar de circa 1.300 lei. Mult mai putin decat iti trebuie pentru aer conditionat (3.500 lei).

Dacia Lodgy 210 Dacia Lodgy a fost lansata in Romania

Eu ii prevad succes in Romania si foarte mare succes in vestul Europei, unde familistii calculati isi vor cumpara un Lodgy bine echipat in detrimentul unui monovolum mai pretentios, dar cu 50% mai scump.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.