OFICIAL: Noul Aston Martin Vanquish!

Rar, foarte rar vedem un nou model al celor de la Aston Martin. Pentru ca exclusivitatea nu vine pe banda rulanta. Asa ca merita sa ne bucuram pentru noul Aston Martin Vanquish, noul model de top al constructorului britanic.

Eu n-as sti sa va spun un model Aston, fie el prezent sau din trecut, care nu-mi place. Pentru ca Aston Martin a fost mereu unul dintre putinii constructori care fac mai mult decat masini. Noul Vanquish urmeaza aceeasi linie. Si la propriu si la figurat. Adica e superb si e desenat in linia deja traditionala Aston.

Aston Martin Vanquish art1 OFICIAL: Noul Aston Martin Vanquish!

A primit influente puternice de la ultraexclusivistul Aston Martin One-77 si este construit in mare parte din fibra de carbon. Arata demential de bine, acum puteti face o comparatie intre ultratehnologizarea designului la Ferrari si clasicul modern de la Aston Martin.

Aston Martin Vanquish art3 OFICIAL: Noul Aston Martin Vanquish!

Motorul este (cum altfel?) un V12 de 6 litri, aspirat, a carui putere maxima este de 573/6.750 rpm, cuplul maxim ajungand la 620 Nm/5.500 rpm. Valori frumoase, care duc la cifre foarte bune pentru un supercar. Noul Aston Martin Vanquish accelereaza pan ala 100 km/h in 4,1 secunde si ajunge la o viteza maxima de 295 km/h. Cutia de viteze este una automata/secventiala, cu 6 trepte, montata pe puntea spate.

Aston Martin Vanquish art2 OFICIAL: Noul Aston Martin Vanquish!

Suna bine, nu? In contextul actual, nu chiar. La un asemenea gen de masina, in aceasta liga, in 2012, puterea ar fi trebuit sa fie peste pragul pshihologic de 600 CP. Iar viteza maxima, tot din motive de imagine, sa fie peste 300 km/h. Partea frumoasa este ca, in cazul Aston Martin, nu conteaza amanuntele astea. Cine-si cumpara Aston, nu prea alearga dupa vreun Ferrari cu ambitia de a-l depasi. Vanquish este in primul rand despre eleganta si abia apoi pentru performante dinamice.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.