Oficial: Noul Opel Astra Sedan

Iata si primele poze si informatii cu noul Opel Astra Sedan, a patra versiune de caroserie pentru modelul de clasa compacta. O versiune dedicata celor ce vor un portbagaj mai mare, dar nu vor break-ul. Iar la noi si in zona asta a Europei, sedanurile sunt (inca) la mare cautare.

Eu am asteptat sa vad cum arata spatele sedanului Astra, pentru ca, de multe ori, berlinele renuntau la stil in favoarea spatiului. Asta pentru ca multe dintre compacte erau concepute ca hatchback, iar sedanul primea un portbagaj integrat care nu se mai regasea in linia stilistica a masinii.

Opel Astra sedan 1 Oficial: Noul Opel Astra Sedan

Nu mai este cazul acum, noul Opel Astra sedan face parte dintr-o noua era, asa ca spatele arata foarte bine. Nu atat de bine ca la hatchback, dar e omogen, seamana putin cu cel de la Insignia.

Opel Astra sedan 2 Oficial: Noul Opel Astra Sedan

Opel Astra sedan ofera un volum al portbagajului de 460 litri, cu 90 litri mai mult decat ofera hatchbach-ul in 5 usi. Cu bancheta spate rabatata, volumul disponibil ajunge la 1.010 litri.

Opel Astra sedan 3 Oficial: Noul Opel Astra Sedan

Motorizarile sunt cele cunoscute de la celelalte versiuni de caroserie. Patru motoare pe benzina, intre 100 CP si 180 CP si trei diesel, intre 95 CP si 130 CP. Cea mai economica versiune este cea cu propulsorul de 1,7 litri CDTI ecoFlex, de 130 CP, al carei consum mediu este de 3,7 litri/100 km.

Opel Astra sedan 4 Oficial: Noul Opel Astra Sedan

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.