BMW ActiveHybrid 3 – 340 CP si consum de senzatie

BMW ActiveHybrid 3 este, de fapt, versiunea hibrid a noului BMW Seria 3 si vine cu niste cifre excelente atat la performantele dinamice, cat si la consum.

Normal, stim deja strategia BMW in privinta modelelor hibrid, s-a lucrat cu cel mai puternic motor din gama, unul pe benzina, la care a fost atasat unul electric. Mariajul dintre aceste doua unitati ii permite lui ActiveHybrid 3 sa poata fi ceea ce vrei sa fie: de la un model ce ruleaza exclusiv electric, pana la o masina sport pur sange.

BMW ActiveHYbrid 3 art1 BMW ActiveHybrid 3   340 CP si consum de senzatie

Mai exact, nemtii au pus pe ActiveHybrid 3 propulsorul pe benzina de 3 litri, turbo, care se regaseste pe versiunea normala BMW 335i si care produce 306 CP. Motorul electric produce 55 CP, alimentat fiind de bateriile plasate sub portbagaj. Puterea ansamblului este de 340 CP. Totul ajunge la puntea spate prin intermediul cutiei automate cu 8 trepte, a carei carcasa integreaza, motorul electric. In privinta cuplului, toate bune: 400 Nm ai motorului pe benzina si 210 Nm ai motorului electric.

BMW ActiveHYbrid 3 art2 BMW ActiveHybrid 3   340 CP si consum de senzatie

Gata cu detaliile tehnice, sa vedem exact ce poate face acest BMW ActiveHybrid 3:

- ajunge la 100 km/h in 5,3 secunde, adica este cu doar jumatate de secunda mai lent decat M3.
– viteza maxima 250 km/h.
– autonomie strict electric, maxim 4 km, cu bateria plina si viteza medie de 35 km/h.
– viteza maxima in modul electric, 75 km/h.
– consum urban oficial: 5,3 litri/100 km (consum mediu 5,9 litri/100 km).

BMW ActiveHYbrid 3 art3 BMW ActiveHybrid 3   340 CP si consum de senzatie

Valori impresionante, cum am mai spus, dar avand in vedere ca pretul lui ActiveHybrid 3 va fi probabil la niste cote destul de inalte, masina ramane una de imagine si atat. Oricum, directia e buna. Insa mult prea costisitoare deocamdata. Si pentru ca sigur ma veti intreba cat e pretul, nu stiu, n-a fost comunicat deocamdata. Dar stiu ca e undeva pe sus icon smile BMW ActiveHybrid 3   340 CP si consum de senzatie

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.