Iata noul Mercedes CLS Shooting Brake – Coupe-ul break cu 4 usi

Coupe-ul cu 4 usi ramane in continuare o idee de succes, chiar daca intre timp a fost preluata de mai multi constructori, premium sau nu. Mercedes CLS a fost initiatorului acestei nise, in care a activat singur timp de o generatie. Acum, la a doua generatie, Mercedes CLS trece printr-un experiment de design.

Germanii si-au zis ca, daca tot au facut coupe-ul cu 4 usi, ar putea la fel de bine sa faca break-ul coupe cu 4 usi. Acesta este Mercedes CLS Shooting Brake si arata… foarte bine. Practic, Mercedes a inventat cel mai dinamic si mai elegant spate de break din lume.

Mercedes CLS Shooting Brake art1 Iata noul Mercedes CLS Shooting Brake   Coupe ul break cu 4 usi

Ca sa va faceti o idee despre CLS Shooting Brake, nemtii au desenat spatele fara sa tina cont de utilitate, stilul fiind singurul criteriu. Asa ca Mercedes CLS Shooting Brake ofera, in configuratia normala, un portbagaj de 590 litri. Doar cu putin mai mult decat o Skoda Octavia…

Mercedes CLS Shooting Brake art2 Iata noul Mercedes CLS Shooting Brake   Coupe ul break cu 4 usi

Oricum, nu conteaza, putea fi si mai mic de atat, clientii lui CLS Shooting Brake au alte prioritati. Gama de propulsoare incepe de la CLS 250 CDI (2,2 litri, 204 CP si consum de 5,3 litri/100 km), urmatorul diesel fiind cel de pe CLS 350 CDI (3 litri, 265 CP si consum mediu de 6 litri/100 km).

Mercedes CLS Shooting Brake art3 Iata noul Mercedes CLS Shooting Brake   Coupe ul break cu 4 usi

Deocamdata doua motoare pe benzina sunt oferite: CLS 350 (3,5 litri, 306 CP) si CLS 500 (V8, 4,6 litri, 408 CP). Evident, urmeaza si rechetele AMG peste putin timp.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.