OFICIAL: Iata noul Opel Adam!

In fine, dupa o serie de teasere, iata-l in “clar”. Noul Opel Adam, cel mai stilizat si mai mic model al constructorului german a fost prezentat oficial.

Sincer, nu ma asteptam sa fie asa. Opel Adam arata mai bine decat mi-am inchipuit si este poate cea mai sofisticata masina Opel la nivelul designului. Priviti farurile si indeosebi grila inferioara, Opel Adam are personalitate, in mod clar va atrage atentia si asta s-a si urmarit, pentru ca este de la cap la coada o masina de lifestyle.

Opel Adam art1 OFICIAL: Iata noul Opel Adam!

Imi place mult si spatele, datorita stopurilor, dar mai ales liniei de jos, care cuprinde luminile de ceata si marsarier in doua unitati destul de mari, acestea corespund vizual cu proiectoarele de acelasi dimensiuni situati imediat sub faruri. Este, clar, o masina de lifestyle, pentru tineri pasionati de tehnologie.

Opel Adam art3 OFICIAL: Iata noul Opel Adam!

Asta ne arata interiorul, foarte reusit. Plansa de bord din doua suprafete, pentru efect vizual si pentru extinsul program de personalizare si tablou de bord cu ceasuri luminate complex si spectaculos. Nu lipseste display-ul de 7 inch de consola, prin intermediul caruia folosesti navigatia, sistemul audio, dar si o multime de alte aplicatii multimedia, Opel Adam oferind conectivitate integrata pentru iPhone si sistemul de operare iOS de la Apple.

Opel Adam art2 OFICIAL: Iata noul Opel Adam!

Cum este si normal pentru o astfel de masina, care masoara 3,7 metri si ofera 4 locuri, Opel anunta un vast program de personalizare. La baza sunt 3 niveluri, cu denumiri chiar “cool”, ca sa zic asa: Jam, Glam si Slam. Acestea pot si personalizate cu tot felul de materiale, culori si accesorii, in asa fel incat sa ai cat mai putine sanse sa gasesti o masina identica cu a ta.

Opel Adam art4 OFICIAL: Iata noul Opel Adam!

Deocamdata, Opel Adam va fi disponibil cu 3 motoare pe benzina, nu neaparat impresionante, dar, probabil, foarte eco: 1,2 litri si 70 CP, 1,4 litri cu 87 CP si 1,4 litri cu 100 CP. Toate propulsoarele sunt dispnibile doar cu cutie manuala cu 5 trepte. Abia mai tarziu va veni si un nou motor, de cilindree mica, cu turbo si cutio manuala cu 6 trepte. Deocamdata nu se spune nimic despre vreun diesel, dar s-ar putea sa fie ceva mai tarziu.

E clar, Opel Adam nu se bate cu VW Up, ci este undeva mai sus, pe langa Citroen DS3 si poate chiar Mini. Masina va ajunge in showroom-uri la inceputul anului viitor si abia astept sa vad lista de preturi.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.