Preturile noii Kia ceed in Romania!

In sfarsit, noua Kia ceed este disponibila si in Romania. O asteptam cu mare interes, pentru ca imi place mult cum arata si ar trebui sa fie, ca si prima generatie, o alternativa mai mult decat decenta la compactele traditionale germane.

Normal, preturile ma interesau in mod deosebit, pentru ca am de 4 ani un ceed (de fapt, pro_ceed) si pana acum n-am absolut nimic de reprosat masinii in sine. Cel putin la nivel de design, m-ar tenta noua generatie. Acum avem intreaga lista de preturi pentru noua Kia ceed, asa ca ne putem face o idee despre cat de avantajoasa este Kia ceed in fata unui Golf, sa zicem.

Kia ceed 2 art1 Preturile noii Kia ceed in Romania!

Ok, ca sa n-o mai lungesc mult, noua Kia ceed are preturi incepand cu 13.856 euro (acesta e pretul promotional de lansare, cu 1.000 euro mai mic decat pretul normal), pentru versiunea Best, cu motorul pe benzina de 1,4 litri si 100 CP. Echiparea Best, cea de baza, include urmatoarele: computer de bord, aer conditionat, oglinzi electrice, geamuri electrice fata, proiectoare ceata, airbag-uri frontale si tip cortina, ABS si ESP, VSM (Vehicle Stability Management), HAC (asistenta la plecarea in panta), cotiera centrala cu spatiu de depozitare, Radio CD cu MP3 si intrare USB, comenzi audio pe volan, torpedo cu sistem de racire, volan, schimbator si frana de mana imbracate in piele.

Kia ceed 2 art2 Preturile noii Kia ceed in Romania!

Cu acest motor de 100 CP, noua Kia ceed accelereaza pana la 100 km/h in 12,8 secunde si atinge o viteza maxima de 185 km/h.

Cel mai ieftin diesel (1,4 litri DSL, 90 CP) incepe de la 15.771 euro, tot pentru echiparea Best.

Noua Kia ceed mai ofera si un motor pe benzina de 1,6 litri, care produce 135 CP/6.300 rpm, aceasta fiind, deocamdata, cea mai puternica motorizare pentru noul ceed (0 – 100 km/h in 9,9 secunde si 195 km/h). Doar acest propulsor poate fi comandat cu noua cutie cu dublu ambreiaj a coreenilor. Pretul de baza este de 14.806 euro.

Kia ceed 2 art3 Preturile noii Kia ceed in Romania!

In rest, se mai poate conta pe motorul turbodiesel de 1,6 litri DSL cu 128 CP, al carui consum mediu este de 4,1 litri/100 km. Aceasta versiune de motorizare poate fi comandata si cu noua cutie automata cu 6 trepte.

De fapt, toate motorizarile sunt oferite, in echiparea standard, cu cutie manuala cu 6 trepte. Kia nu mai are in oferta vreo cutie cu 5 trepte pentru noul ceed.

Iata si lista de preturi, pentru cei care nu ma cred pe cuvant:

noua Kia ceed preturi Romania Preturile noii Kia ceed in Romania!

Si iata si o fisa tehnica a motorizarilor disponibile la acest moment pentru Romania:

Noua Kia ceed fisa tehnica Preturile noii Kia ceed in Romania!

Cum vi se par preturile? Eu ma asteptam la asta, sunt sensibil mai mari decat cele ale vechii generatii (imi amintesc faptul ca, in 2008, eu am luat-o pe a mea, de baza, cu 11.500 euro..), chiar daca masina este mai bine echipata. Dar chiar si asa, Kia ceed reuseste sa fie sub pretul Golf-ului cu aproape 2.000 euro, in conditiile in care sta mai bine la echipare.

Pentru exemplificare, am luat pretul unui Golf 1.2 TSI cu 105 CP, in echiparea de baza. Pretul acestuia este de 15.718 euro si are cam aceleasi echipamente ca si noua Kia ceed in echiparea Best, mai putin comenzi pe volan si schimbator, volan si frana de mana cu piele.

La Opel e o situatie similara: Astra cu motor de 1,4 litri si 100 CP, in echiparea de baza, porneste de la 15.800 euro. Asta oficial, pentru ca in realitate, pretul ajunge pe la 14.500 euro, cu promotiile in desfasurare. Oricum, un pret mai mic pentru Kia, in conditiile in care Astra nu e chiar atat de bine echipata.

Kia ceed 2 art4 Preturile noii Kia ceed in Romania!

Concurenta cea mai dura ar putea veni insa chiar de la “sora” Hyundai, al carei nou model i30 imparte platforma si motorizarile cu noua Kia ceed. Si se pare ca, la acest moment, conform preturilor de pe site-ul oficial, Hyundai i30 cu acelasi motor de 1,4 litri si 100 CP costa 12.577 euro, pret promotional. Mi se pare putin socant faptul ca, la i30 pretul de lista este este 16.173, iar ei fac reducere de 3.600 euro (!!!).

In fine, ati inteles ideea. Noua Kia ceed s-a apropiat si mai mult de Golf cu aceasta noua generatie. Ba poate l-a si depasit, pentru ca Golf-ul schimba generatia in aceasta toamna. Insa, cu ocazia asta, s-a apropiat de Golf si la preturi, reusind insa sa ramana suficient sub pretul acestuia incat sa fie foarte tentanta atunci cand vrei o compacta de buget.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.