Toyota GT86 – Pretul in Romania

Toyota GT86 este cel mai pasional model Toyota si aprinde imaginatia pasionatilor de masini sport. Arata excelent si a fost conceput ca o masina sport rationala, la care sa primeze experienta condusului, in conditiile unui pret decent.

Coupe-ul nipon nu ofera cine stie ce putere, ba chiar este depasit la acest capitol de cele mai noi hothatch-uri compacte. Insa are niste atu-uri care pot face diferenta rapid in favoarea lui. De fapt, Toyota GT86 a fost conceputa din start ca un coupe, fara tinta directa catre amatorii de hothatch-uri.

Toyota GT86 art1 Toyota GT86   Pretul in Romania

Propulsorul noii Toyota GT86 este unul de provenineta Subaru, constructor cu care Toyota dezvoltat acest model, rezultatele fiind Toyota GT86 si Subaru BRZ. Vorbim despre un motor boxer, de 2 litri, aspirat, care produce 200 CP si 205 Nm. Valorile astea se obtin la turatii mari, si acest fiind unul din punctele de atractie ale masinii. Puterea maxima vine la 7.000 rpm, iar cuplul incepand cu 6.400 rpm.

Toyota GT86 art2 Toyota GT86   Pretul in Romania

Performantele dinamice sunt, cum spuneam, sub ale celor mai bune hothatch-uri actuale. Toyota GT86 accelereaza pana la 100 km/h in 7,6 secunde si atinge un maxim de 226 km/h. Valori bune, condimentate de cutia manuala cu 6 trepte (optional este si una automata) si mai ales de tractiunea spate.

Toyota GT86 art3 Toyota GT86   Pretul in Romania

In Romania, Toyota GT86 are un pret de pornire de 32.800 euro. Este o suma, mai ales ca un Renault Megane RS, vine cu 65 CP in plus si 7.800 euro in minus… Daca aceasta diferenta de bani se justifica prin designul coupe-ului nipon si prin tractiunea spate, ramane la aprecierea fiecaruia.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.