Noi rezultate EuroNCAP

EuroNCAP a mai publicat o serie de rezultate de siguranta ale unora dintre cele mai noi modele lansate in ultimul timp. Si, cum era de asteptat, aproape toate rezultatele sunt de 5 stele, dar sunt si cateva precizari de facut, pentru ca s-au stabilit niste recorduri.

Volvo V40 este modelul care s-a remarcat cel mai mult, pentru ca a obtinut nu doar calificativul de 5 stele, dar si cel mai bun scor inregistrat vreodata la testele EuroNCAP. Practic, este cel mai sigur model la acest moment. Inca un record a obtinut la testul de protectie a pietonilor (88%), asta datorita airbag-ului pentru pietoni, montat la baza parbrizului.

Volvo V40 crash test Noi rezultate EuroNCAP

Un alt model remarcat este celebrul Ford B-Max (celebru pentru ca este produs la Craiova). Monovolumul B-Max a fost proiectat cu usi spate glisante si fara montant central. Tocmai din cauza asta, toata lumea astepta sa vada cum se descurca la impactul lateral. A facut-o foarte bine, pentru ca inginerii au reusit sa formeze un montant din structura extremitatilor celor doua portiere.

Ford B Max crash test Noi rezultate EuroNCAP

Previzibil, noua Kia ceed a obtinut 5 stele, dupa ce si prima generatie a facut-o. Noul Renault Clio a fost cotat tot cu 5 stele, la fel si noul Audi A3.

Singurul model care a obtinut doar 4 stele in aceasta sesiune de teste este pick-up-ul Isuzu D-Max, dar oricum e un plus, avand in vedere ca modelul anterior, testat in 2008 a obtinut la acea vreme doar 2 stele.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.