Noua Mazda6 – Informatii complete, galerie foto

Dupa un preview incitant, Mazda ne arata, in sfarsit, noua Mazda6 in toata frumusetea ei. Si nu exagerez, noua Mazda6 arata teribil de bine!

Intotdeauna mi-au placut modelele Mazda, Mazda6 in special, iar noua generatie pare sa fie la vreo doua generatii distanta de actualul model. Au facut japonezii o masina care va lua ochii, clar, chiar si celor de neinteles obsedati de masinile germane. Arata foarte-foarte bine si daca se conduce in stilul Mazda… avem un castigator in clasa medie.

Mazda6 2012 art11 Noua Mazda6   Informatii complete, galerie foto

Japonezii anunta tehnologia SkyActiv, care cuprinde mai multe masuri menite sa imbunatateasca dinamica, dar si consumul, in acelasi timp. Noua Mazda6 va putea fi echipata cu sistemul i-Eloop, care stocheaza energia dezvoltata in momentul franarii, folosind-o apoi pentru a alimenta sistemele auxiliare, masura care duce la o solicitare mai mica din partea motorului, deci consum mai mic. De asemenea, noua Mazda6 va avea si sistemul Smart City Brake Support (SCBS), util in traficul urban pentru ca actioneaza automat franele daca este detectat un impact iminent cu masina din fata, iar soferul nu reactioneaza.

Mazda6 2012 art12 Noua Mazda6   Informatii complete, galerie foto

Despre motoare nu stim chiar tot ce ne intereseaza, pentru ca modelul este cel cu specificatiile pentru piata rusa. In mod sigur, in restul Europei va avea si un diesel. Deocamdata este anunta un motor pe benzina, de 2 litri si 150 CP si unul tot pe benzina, de 2,5 litri si 192 CP.

Ei, va place? Mie mult!

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.