OFICIAL: Noua Toyota Auris – Ce schimbare!

Constructorul japonez ne arata cea de-a doua generatie a compactei Toyota Auris. Si merita sa ne uitam cu atentie la ea, pentru ca, in sfarsit, devine un model atragator, dupa schimbari majore si inspirate.

Am mai spus-o, Toyota face masini bune, dar fade la nivelul designului. Lumea le cumpara pentru ca au un renume dovedit in ceea ce priveste fiabilitatea, sunt oferte bune ca pret, dar nu sunt frumoase. Ei bine, se pare ca lucrurile s-au mai schimbat, iar niponii au gasit directia pentru a-si face masinile sa fie cumparate si pentru cum arata.

Noua Toyota Auris art1 OFICIAL: Noua Toyota Auris   Ce schimbare!

Toyota Auris a ajuns la a doua generatie, iar noul model arata cu totul altfel. Place inca de la prima vedere, vine cu un design care le-a lipsit niponilor in ultimii ani. O parte frontala mai rafinata, incruntata, cu faruri inguste integrate intr-o linie la fel de ingusta. Arata intr-un fel, iti vine sa o privesti, nu mai este pierduta in marea de hatchback-uri compacte de tot felul.

Noua Toyota Auris art3 OFICIAL: Noua Toyota Auris   Ce schimbare!

Imi place si spatele, ale carui stopuri afiseaza forme mai colturoase, dar placute. Iti sa senzatia de masina dinamica, iar noua Toyota Auris sustine ideea si prin noua platforma, dar si prin modificari ale dimensiunilor. Cea mai importanta consta in faptul ca inaltimea noului model este cu 55 mm mai mica.

Si interiorul merge pe un design mai placut ochiului, cu o consola centrala mare, simplu organizata. Asteptam noi pentru pentru a vedea totul legat de plansa de bord, deocamdata avem doar una.

Noua Toyota Auris art2 OFICIAL: Noua Toyota Auris   Ce schimbare!

Nici despre motorizari nu avem date complete, dar Toyota spune ca noua Auris va avea un motor diesel de 1,4 litri si motoare pe benzina de 1,33 litri si 1,6 litri. De asemenea, in gama va exista si Auris Hybrid, model echipat, cel mai probabil, cu o versiune adaptata a pachetului hibrid de pe celebrul Prius.

O schimbare in bine, noua Toyota Auris este, in sfarsit, o masina care te poate cuceri si prin design.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.